Aproape 85% din ţările lumii au îmbunătăţit condiţiile pentru femei în ultimii ani, conform Forumului Economic Global, dar inegalitatea dintre bărbaţi şi femei încă persistă.
În unele ţări însă femeile sunt "regine" din anumite puncte de vedere. Cea mai bună ţară pentru a fi femeie este Islanda.
O ţară cu cea mai pregnantă egalitate între femei şi bărbaţi atât când vine vorba de politică, educaţie, angajări cât şi de sănătate. Urmează Norvegia, o ţară cu risc scăzut pentru o femeie de a muri la naştere (1 din 7.600).
Grecia este cea mai sigură ţara când vine vorba de naştere, cu o şansă la 31.800 de a muri în timp ce aduci pe lume o noua viaţă.
Educaţie, artă, jurnalism
Nici Lesotho nu stă rău, mai ales la capitolul educaţie: 95% dintre femei pot scrie şi pot citi.
Cea mai bună ţară pentru a fi…artistă este Suedia, deoarece Consiliul Artelor din această ţară a lansat o serie de iniţiative pentru a îmbunătăţii egalitatea între sexe în domeniul artelor.
Iar dacă o femeie îşi doreşte să devină jurnalistă, cel mai bun loc pentru exercitarea acestei profesii a fost desemnat Caraibe! Deoarece 45% dintre reportajele şi ştirile prezentate (TV, radio, prinţ) aparţin femeilor.
Pentru o viaţă lungă, reprezentantele sexului frumos sunt sfătuite să aleagă Japonia: aici femeile au o speranţă de viaţă de 87 de ani, cu şapte ani mai mult decât bărbaţii.
Cel mai bun loc pentru un job specializat este Jamaica. Legislaţie, autorităţi oficiale şi management – acestea sunt domeniile în care 60% dintre poziţii sunt ocupate de femei în această ţară.