Liderul Pro România susține că principalul handicap al lui Dăncilă este lipsa de performanță guvernamentală, iar singura scuză a premierului PSD este că nu a fost lăsată de Dragnea să guverneze. Victor Ponta afirmă că, dacă guvernează bine până în noiembrie, Dăncilă va lua voturi și ar putea intra în turul doi.

Realitatea.net relatează că Victor Ponta a afirmat că o condiție pentru orice discuție de susținere a candidatului PSD este restructurarea solidă a guvernului, cu maxim 20 de miniștri, și apoi continuarea procesului în jos, pe schimbarea administrației publice.

În acest sens liderul Pro România a afirmat: ,,Mi-e greu să spun dacă o vom susține pe doamna Dăncilă, un proiect mai larg este schimbarea guvernamentală, pentru așa ceva i-aș sprijini; le-am spus: aveți un proiect bun vi-l votăm noi, nu aveți nevoie de UDMR. Dacă va fi un proiect în care să credem, vom intra și la guvernare, acum nu putem în condițiile acestea.”

De asemenea, Ponta a afirmat că, dacă Dăncilă rămâne cu acest Guvern, nu intră în turul doi; lumea stă la cozi și o înjură, de la 1 septembrie lumea vine din vacanță, toate nemulțumirile se duc la premier. În același timp el a făcut o paralele cu o altă situație, mai veche: ,,Dăncila a făcut câteva lucruri bune, Pleșoienii să se ducă la Moscova, nu puteai să te prindă 10 august cu Carmen Dan la Interne; legat de candidatură, nu putea să scape, nu a scăpat nici Năstase”.

Liderul Pro România susține că principalul handicap al guvernului Dăncilă este lipsa de performanță guvernamentală. ,,Premierul a spus că nu a lăsat-o Dragnea: o cred, îl cunosc. Dacă guvernează bine până în noiembrie, o să ia voturi. Aș merge și as susține guvernul dacă vine cu proiecte în care să cred. De ce să nu susțin? noi suntem Pro, cei de la USR sunt Contra”. În același context Ponta a mai afirmat că este convins că electoratul disciplinat al PSD va vota candidatul. Totuși ,,Trebuie să existe o soluție pentru principalul electorat de stânga; problema este modul de guvernare, oamenii ziceau că Năstase a fost arogant, dar a guvernat bine.”

Referitor la situația actuală din PSD, Victor Ponta  a comparat-o cu un serial celebru: ,,Știu foarte bine ce se întâmplă în PSD, vorbesc cu trei sferturi din oameni, este un Game of Thrones, toată lumea înjunghie pe toată lumea; Unii zic las-o să candideze ca să îi luăm locul.”

Tot Victor Ponta a făcut și o jumătate de promisiune: ,,Am băut o cafea cu ea, m-a căutat, mi-a spus că ar dori să aibă sprijinul ProRomania, o să ne mai gândim. I-am spus, Viorica e ok cu prezidențialele, dar ai grijă că tot guvernul stă pe o bombă, ai terminat banii, ai distrus ce aveai prin casă, te împrumuți, îi minți pe primari; eu pot să spun cât de gravă e problema.”

În final, liderul Pro România a enumerat și o serie de probleme pe care PSD le-a lăsat în suspensie: ,,Aveți o problemă cu guvernul, cu miniștrii, OUG 114 nu ați abrogat-o, cu banii pentru pensii nu; soluția este o restructurare integrală a guvernului, și apoi te duci în jos pe schimbarea administrației publice; un alt guvern, maxim 20 de ministri, restructurare solidă.” Rămâne de văzut ce va face Viorica Dăncilă