Evenimentul Zilei > Actualitate > Taragotul lui Dumitru Fărcaş a fost găsit
Taragotul lui Dumitru Fărcaş a fost găsit

Taragotul lui Dumitru Fărcaş a fost găsit

Dumitru Fărcaş şi-a recuperat taragotul care dispăruse sâmbătă seara din faţa Ateneului Român.

Instrumentul muzical, vechi de peste 100 de ani, i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român din Bucureşti, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Dumitru Fărcaş şi alţi artişti sosiseră la Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar "Zamfir – 50 de ani pe scenă". Hoţii au acţionat după ce aceştia au coborât din microbuz.

Taragotul Stowasser, la care Dumitru Fărcaș a cântat timp de 55 de ani a mai fost furat în 1971. Atunci, poliția l-a recuperat în patru zile. „A fost furat în Brașov, iar hoții l-au vândut în București. După 3-4 zile în care Poliția a stat la pândă în Brașov, agenții au găsit hoțul și i-au cerut să dea toate informațiile despre cumpărător. Am venit apoi la București. Pe cel care cumpărase taragotul îl chema Mielu. Am căutat, alături de polițiști, pe la toate instituțiile mari unde ar fi putut să cânte respectivul. Cunoșteam multă lume așa că am întrebat în stânga și-n dreapta de Mielu. Așa am aflat că era vorba de Mielu Bibescu. N-avea nicio vină săracul, el doar îl cumpărase”, a povestit Dumitru Fărcaș.