În Coreea de Nord, aproape jumătate din populaţie este subnutrită. Raportorul ONU, Tomas Quintana, care monitorizează de trei ani situaţia din Coreea de Nord, a spus că nu a văzut nicio îmbunătăţire în toată această perioadă, transmite BBC.

La momentul actual, zeci de mii de copii sunt afectaţi de malnutriţie şi riscă să moară. El a adăugat să restricţiile severe la alimente de bază rămân foarte răspândite, iar oamenii din Coreea de Nord continuă să fie terorizaţi de posibilitatea trimiterii lor în lagăre de muncă.

Malnutriția sau subnutriția se dezvoltă atunci când organismul este privat de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive necesare pentru menținerea țesuturilor sănătoase și pentru buna funcționare a organelor interne.

Apare atunci când nu sunt consumate suficiente substanțe nutritive esențiale sau când aceste substanțe benefice sunt excretate mai repede decât pot fi înlocuite. Malnutriția poate fi, de asemenea, rezultatul unei tulburări de alimentație, al unor probleme ale unor organe, sau al unei infecții grave sau traumatism. Malnutriția apare frecvent la populația adultă în vârstă, în special la cei cu demență sau boala Alzheimer, dar și cu boli precum cancer.

Pierderea dinților și alte probleme dentare, pierderea poftei de mâncare și declinul funcțional sunt factori care contribuie la malnutriție la adulții în vârstă.