Veștile proaste continuă pentru fotbalul românesc. Răzvan Burleanu este în continuare președintele Federației Române de Fotbal, deși naționala nu va participa la Campionatul Mondial din Rusia. Oficialul de la „Casa Fotbalului” a început, de câteva luni, să-și pregătească terenul pentru un nou mandat, iar obiectivul principal îl reprezintă alegerile ce vor avea loc în 2018. La începutul acestui an, atunci când naționala mai avea șanse de calificare, Burleanu anunța triumfalist: „Voi candida și voi și câștiga alegerile, împotriva oricărui candidat!” 

„E un om parșiv, un om tiranic”

Între timp, însă, președintele FRF și-a făcut țăndări și capitalul de imagine pe care îl mai avea. Contestatarii au întețit atacurile, iar după meciul cu Muntenegru (0-1), cel mai vocal a devenit Gigi Becali. „Vreau să trag un semnal de alarmă pentru viitor. Generația de Aur trebuie să câștige următoarele alegeri pentru că acest domn Burleanu e un om parșiv, un om tiranic”, a spus finanțatorul FCSB. În acest moment, Burleanu și-a pierdut susținerea echipelor din Liga I. Și asta după ce, în luna mai, Adunarea Generală a votat o propunere extrem de controversată, care obliga cluburile din prima divizie să renunțe la 5% din drepturile TV. Banii urmau să fie împărțiți de echipele din liga a II-a și a III-a.

„Nu s-a pus în practică acea propunere ilegală”

Însă, planul președintelui FRF de-a cumpăra susținerea fotbalului mic și foarte mic a dat greș. „Nu s-a pus în practică acea propunere era ilegală, pentru că s-a blocat la Ministerul Tineretului și Sportului. Nu a fost aprobată schimbarea de statut. Oricum, mișcarea asta ar fi fost contestată în justiție. Burleanu nu va intra nici în turul 2, o să vedeți, nu mai are sprijin. Oricine candidează contra lui câștigă”, ne-a spus un președinte din Liga I. Președintele FRF are încă susținerea unor cluburi din diviziile inferioare, dar mizează și pe AJF-uri, cărora înceară să le câștige susținerea, cu diverse avantaje mărunte.