Țânțari purtători ai virusul West Nile au fost depistați în patru sectoare din București, avertizează cercetătorii de la Institutul Cantacuzino care monitorizează acest fenomen.
Țânțari purtători ai virusul West Nile, depistați în București
Primăria Capitalei a anunțat, de asemenea, că a început să intensifice tratamentele de dezinsecție în cele patru sectoare ale Capitalei. Medicii spun că trebuie să fim calmi deoarece nu toți cei înțepați de țânțari iau boala. Mai trebuie spus că primele simptome care apar sunt: durerile de cap, greață, stare proastă generală, febră și dureri musculare.
Țânțarii purtători ai virusului West Nile au fost depistați în Sectoarele 1, 2, 3 şi 4. Cercetătorii de la Institutul Cantacuzino au descoperit larve de ţânţari care sunt purtători de acest virus periculos.
Descoperirea cercetătorilor vine după ce INSP a anunţat primul caz de îmbolnăvire din acest an. Este vorba despre un bărbat din Capitală.
Cum poate fi prevenit virusul West Nile
Compania Eco Igienizare a făcut până în prezent peste 15 tratamente şi vor continua până în luna octombrie. De asemenea, și municipalitatea a intensificat numărul tratamentelor de dezinsecție împotriva ţânţarilor.
Din păcate, se spune că ţânţarii au devenit foarte de rezistanţi în faţa soluţiilor folosite la dezinsecție. Din acest motiv s-au înmulţit foarte mult în această vară, dar și din cauza ploilor abundente care spală soluțiile împrăștiate.
În 2023, la nivel naţional, au fost înregistrate în jur de 53 de cazuri de infectare cu virusul West Nile, iar șase dintre acestea au murit. Din acest motiv primăriile de sector dar și cea a Capitalei au demarat ecoigienizare.
Primăria Capitalei intervine deja
Primăria Capitalei a anunțat că firma responsabilă cu dezinsecția a dezvoltat noi soluții mai eficiente cu scopul de a omorî țânțarii periculoși din cele patru sectoare.
Mai exact, Nicușor Dan, a anunțat că „se intervine cu tratamente suplimentare de combatere a țânțarilor adulți pentru diminuarea pericolului infectării cu virusul West Nile”.