Evenimentul Zilei > Social > Țăndărică, o călătorie de șapte decenii
Țăndărică, o călătorie de șapte decenii

Țăndărică, o călătorie de șapte decenii

Teatrul Ţăndărică, din Bucureşti, aniversează 70 de ani. Vineri, 7 august, la ora 17:00, la Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu, se vernisează expoziția „Călătoria lui Țăndărică”.

 O poveste fascinantă care merită cunoscută. Teatrul de animație este firul roșu ce leagă copilăria de adolescență, o constantă în devenirea generațiilor. Expoziţia „Călătoria lui Ţăndărică” se adresează tuturor celor pasionaţi de cultură, istorie şi teatru. „Noi, Țăndărică, avem un principiu: mergem acolo unde este publicul nostru. Așa că povestim Călătoria lui Țăndărică printr- o expoziție itinerantă, prezentă timp de şase săptămâni la București. Aici, păpușile sunt atent alese dintr-o istorie de 70 de ani a teatrului și marchează principalele repere în evoluția teatrului de animație din România, rememorând atât artiştii, cât şi personajele ce au consacrat această artă teatrală aparte“, spune Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică.

Teatrul de păpuși este cel mai vechi gen de spectacol de pe teritoriul României. La început, reprezentațiile erau inspirate din Comedia dell’Arte, cu personaje și evenimente adaptate la specificul național.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: