Evenimentul Zilei > Actualitate > Tânărul de culoare din Marea Britanie care a ales să lupte alături de RUŞI în Ucraina. O poveste uimitoare | GALERIE FOTO
Tânărul de culoare din Marea Britanie care a ales să lupte alături de RUŞI în Ucraina. O poveste uimitoare | GALERIE FOTO

Tânărul de culoare din Marea Britanie care a ales să lupte alături de RUŞI în Ucraina. O poveste uimitoare | GALERIE FOTO

Un tânăr de culoare, originar din Letonia şi student în Marea Britanie, a fost identificat de autorităţile ucrainene drept unul din rebelii pro-ruşi care controlează zona din estul Ucrainei unde s-a prăbuşit avionul MH17. Povestea britanicului este uimitoare. Acesta a venit în luna martie în Crimeea, pentru a lupta alături de ruşi.

Beness Aijo, în vârstă de 29 de ani, era student la Universitatea Birbeck din Londra, unde studia microbiologia. Născut în Letonia, Aijo s-a mutat în urmă cu câţiva ani în capitala Marii Britanii. În luna martie a acestui an, tânărul a ajuns în Crimeea, pentru a-i ajuta pe ruşi în lupta pentru anexarea peninsulei, scrie Daily Mail.

După ce a fost identificat ca fiind unul din rebelii pro-ruşi, Aijo a fost deportat în ţara natală. Identificarea sa a scos la iveală şi detalii şocante din viaţa sa. Astfel, s-a descoperit Aijo are legături strânse cu politicieni importanţi din Rusia şi este membrul Partidului Naţional Bolşevic, formaţiune politică extremistă, interzisă în Rusia.

Mai multe fotografii postate pe Facebook îl înfăţişează pe acesta îmbrăcat în haine militare, alături de alţi rebeli pro-ruşi, lângă un tanc sau fluturând un steag rusesc.

Aijo şi-a manifestat nemulţumirea faţă de autorităţile din Letonia, pe care le acuză că sunt furioase pe el deoarece trăieşte în afara ţării. În acelaşi timp, rebelul pro-rus nu a ezitat să îi numească guvernul din Ucraina o “juntă fascistă”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: