Evenimentul Zilei > Actualitate > Tânărul care a oferit 40 de euro unui polițist de frontieră, dosar penal pentru dare de mită
Tânărul care a oferit 40 de euro unui polițist de frontieră, dosar penal pentru dare de mită

Tânărul care a oferit 40 de euro unui polițist de frontieră, dosar penal pentru dare de mită

Un bărbat care a încercat să mituiască un polițist de frontieră s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită. Mai mult, individul a fost prins în flagrant de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Protagonistul e un tânăr de 20 de ani, cu dublă cetățenie, română și sârbă, care a oferit cu titlu de mită suma de 40 euro unui poliţist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara – Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, ca să-l lase să intre în țară legitimându-se cu un permis de conducător auto fals. ”Polițistul a refuzat categoric oferta și a sesizat D.G.A. – S.J.A. Mehedinți, care împreună cu procurorul de caz au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Astăzi, cel în cauză a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, unde în urma activităților întreprinse, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, iar cercetările continuă cu inculpatul în stare de liberate.