Evenimentul Zilei > Actualitate > Tânăr împuşcat în şold de poliţişti. A fost deschis un dosar penal
Tânăr împuşcat în şold de poliţişti. A fost deschis un dosar penal

Tânăr împuşcat în şold de poliţişti. A fost deschis un dosar penal

Tânăr împuşcat în şold de poliţişti. Bărbatul rănit de focurile de armă trase de polițiști era pasager în mașina unui urmărit general.

Tânăr împuşcat în şold de poliţişti. Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara face în acest moment cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Dosarul a fost deschis după ce un tânăr a fost împuşcat în şold de poliţişti. Totul s-a întâmplat luni seara, în timpul unei misiuni de urmărire în trafic.

Tânărul rănit era pasager într-o maşină condusă de un urmărit. Șoferul mașinii a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. Conducătorul auto avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru infracţiuni săvârşite la regimul circulaţiei şi furt.

Tânăr împuşcat în şold de poliţişti. Cum s-au petrecut lucrurile

Un echipaj al Biroului Rutier, „aflând-se, luni seara, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnalul regulamentar de oprire, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, a unui autoturism pe strada Iuliu Maniu din municipiul Timişoara”, informează Poliţia Timiş, într-un comunicat citat de Agerpres.

Şoferul mașinii nu s-ar fi conformat semnalelor poliţiştilor. Echipajul a pornit în urmărirea autoturismului. În timpul urmăririi, poliţiştii ar fi executat mai multe focuri de armă, atât de avertisment, cât şi asupra autoturismului, somându-l pe acesta în repetate rânduri să oprească.

Autoturismul a fost abandonat pe un teren viran, între localităţile timişene Săcălaz şi Beregsău. Șoferul şi pasagerul au reuşit să fugă.

Tânărul împușcat de polițiști a ajuns la spital

Pasagerul din autoturism, rănit de focurile de armă trase de polițiști, s-a prezentat la spital pentru îngrijiri medicale, mai informează Poliția.

În același timp, din verificările efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că şoferul autoturismului, în vârstă de 23 de ani, avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru infracţiuni săvârşite la regimul circulaţiei şi furt, mai spun autoritățile.

Marţi după-amiaza, poliţiştii l-au capturat pe şoferul fugar, într-un apartament din Timişoara. După audieri, acesta va fi transferat în penitenciar pentru ispăşirea pedepsei.