Tânăr împuşcat în şold de poliţişti. Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara face în acest moment cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Dosarul a fost deschis după ce un tânăr a fost împuşcat în şold de poliţişti. Totul s-a întâmplat luni seara, în timpul unei misiuni de urmărire în trafic.

Tânărul rănit era pasager într-o maşină condusă de un urmărit. Șoferul mașinii a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. Conducătorul auto avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru infracţiuni săvârşite la regimul circulaţiei şi furt.

Tânăr împuşcat în şold de poliţişti. Cum s-au petrecut lucrurile

Un echipaj al Biroului Rutier, „aflând-se, luni seara, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnalul regulamentar de oprire, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, a unui autoturism pe strada Iuliu Maniu din municipiul Timişoara”, informează Poliţia Timiş, într-un comunicat citat de Agerpres.

Şoferul mașinii nu s-ar fi conformat semnalelor poliţiştilor. Echipajul a pornit în urmărirea autoturismului. În timpul urmăririi, poliţiştii ar fi executat mai multe focuri de armă, atât de avertisment, cât şi asupra autoturismului, somându-l pe acesta în repetate rânduri să oprească.

Autoturismul a fost abandonat pe un teren viran, între localităţile timişene Săcălaz şi Beregsău. Șoferul şi pasagerul au reuşit să fugă.

Tânărul împușcat de polițiști a ajuns la spital

Pasagerul din autoturism, rănit de focurile de armă trase de polițiști, s-a prezentat la spital pentru îngrijiri medicale, mai informează Poliția.

În același timp, din verificările efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că şoferul autoturismului, în vârstă de 23 de ani, avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru infracţiuni săvârşite la regimul circulaţiei şi furt, mai spun autoritățile.

Marţi după-amiaza, poliţiştii l-au capturat pe şoferul fugar, într-un apartament din Timişoara. După audieri, acesta va fi transferat în penitenciar pentru ispăşirea pedepsei.