În același timp, instanţa a admis ca inculpatul să plătească victimei suma de 5.000 lei, ca daune morale. Inclusiv acțiunea civilă formulată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a fost aprobată, ceea ce îl obligă pe făptaș să achite suma de 1.922,72 lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare ale victimei.

De asemenea, instanţa și-a menţinut decizia cu privire la măsura arestării preventive a lui Nicolae Tiberiu Drăgoi. Totuși el poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În septembrie 2018, un recidivist, eliberat din închisoare în baza recursului compensatoriu, a atacat şi tâlhărit o tânără din Alba Iulia care aştepta liftul în scara unui bloc. Camera de supraveghere, instalată la parterul blocului, a surprins fapta, arătând comportamentul agresiv al bărbatului. Imediat ce a ajuns pe rețelele de socializare, filmulețul a devenit virial și a strâns un milion de vizualizări la scurt timp după ce a fost postat. Cu această ocazie internauții au fost oripilați când au văzut cum o tânără de numai 20 de ani este lovită cu pumnul în faţă, căzând instantaneu pe spate pe pardoseală, moment în care s-a produs și tâlhăria.

„Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă că în data de 17.11.2018, în jurul orei 18,30, în timp ce aşteptau ascensorul din scară blocului M4 de pe bd. 1 Decembrie 1918 din mun. Alba Iulia, inculpatul D.N.T. i-a aplicat cu brutalitate victimei S.D.R. (în vârstă de 20 ani) o lovitură cu pumnul în zona feţei, victima a căzut pierzându-şi cunoştinţa, iar inculpatul i-a sustras telefonul mobil marca Samsung Galaxy J5 şi portofelul în care avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei", se menţionează într-un comunicat emis de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.