Taher: "Dacă Peseiro nu găseşte soluţii, pleacă!"

Taher: "Dacă Peseiro nu găseşte soluţii, pleacă!"

Patronul Rapidului recunoaşte că George Copos l-a sunat pe Mircea Lucescu.

Butoiul cu pulbere pe care rezultatele din ultima perioadă ale Rapidului l-au introdus în Giuleşti a explodat duminică seară, după eşecul ruşinos cu FC Argeş, scor 1-3, care i-a înfuriat la culme pe suporterii şi pe conducătorii „alb-vişiniilor“. Fanii i-au cerut demisia tehnicianului Jose Peseiro, iar Copos şi Taher l-au băgat în şedinţă pe portughez la finalul partidei. Iordanianul Fathi Taher, acţionarul majoritar al Rapidului, a vorbit ieri pentru EVZ despre situaţia de criză din Giuleşti.  EVZ: După meciul cu FC Argeş aţi convocat o şedinţă-fulger cu Peseiro... Fathi Taher: Am ajuns la concluzia că joi avem un meci foarte important şi trebuie să-l lăsăm pe Peseiro să pregătească această partidă. În mod sigur, cu Wolfsburg vom juca mai bine, pentru că la meciul cu FC Argeş am ajuns la limită. Mai prost de atât nu se poate! Ce explicaţii v-a dat antrenorul? L-am întrebat pe Peseiro de ce jucăm atât de prost, iar el ne-a spus că va încerca să remedieze lucrurile până la meciul de joi.  I-aţi spus că va fi demis dacă joi nu califică Rapidul în grupele Cupei UEFA? Nu i-am spus că va fi demis dacă nu câştigă cu Wolfsburg, ci i-am cerut să găsească soluţii, pentru că se întâmplă ceva necurat la echipă. Noi l-am adus pe Jose Peseiro să facă performanţă. Dar, dacă nu va găsi soluţii să remedieze problemele, atunci e normal să plece. „Jucătorii îl «sapă» pe Peseiro!“ Le-aţi spus suporterilor că jucătorii ... Într-adevăr, le-am spus suporterilor că sunt jucători care îl „sapă“ pe Peseiro. E evident că se întâmplă lucruri ciudate. Cum e posibil ca nişte fotbalişti care au făcut spectacol în primele etape să nu mai joace nimic acum? Peseiro trebuie să facă ceva. Dacă el o să ne spună că nu poate rezolva situaţia, ne vom despărţi. George Copos v-a propus deja două soluţii: Mircea Lucescu şi Oleg Protasov.  Deocamdată, nu putem să discutăm nici despre venirea lui Mircea Lucescu, nici despre cea a lui Protasov, vom discuta în cazul în care vom avea nevoie de un antrenor. E adevărat că George Copos l-a sunat pe Mircea Lucescu ca să-i ceară nişte sfaturi, dar nu am discutat despre venirea lui la Rapid.   Credeţi că rezultatele slabe sunt din cauza fotbaliştilor fără valoare? Eu cred că avem jucători foarte buni, dar nu pot să înţeleg de ce nu mai evoluează ca la început. Poate că ultimii care au venit sunt mai puţin valoroşi şi trebuie să vedem cine a hotărât să îi transfere, dar cei mai mulţi jucători sunt buni.   Pardo a fost contestat vehement de suporteri. E o soluţie revenirea lui Coman pentru meciul cu Wolfsburg? Coman mai are contract şase luni cu noi şi am putea să-l folosim cu Wolfsburg, dar nu cred că este o soluţie revenirea lui. El nu a vrut să semneze prelungirea contractului, deşi i-am făcut o ofertă foarte bună. Şi oricum nu cred că Pardo a greşit flagrant cu Argeşul. Ce putea să facă dacă fundaşii îl lăsau singur cu trei jucători adverşi? Eu cred că mai degrabă apărarea are o problemă! A fost foarte fragilă în acest sezon.

VARIANTE

Protasov şi „Il Luce“, în capul listei

Ne puteți urmări și pe Google News

Zilele lui Jose Peseiro pe banca Rapidului sunt numărate, iar şefii giuleştenilor caută deja posibili înlocuitori. Deşi Fathi Taher este principalul investitor în Grant, acesta se lasă consiliat de George Copos, care l-a propus pe Mircea Lucescu pentru redresarea echipei, varianta de rezervă fiind Oleg Protasov, fostul antrenor al Stelei. „Mircea Lucescu e singurul care ar putea scoate Rapidul din această criză. Am discutat cu Mircea, dar este destul de greu să vină acum. Oricum, nu eu sunt cel care decide“, a declarat Copos.

Jose Peseiro a mai primit totuşi o şansă din partea lui Fathi Taher, aceea de a redresa echipa până la meciul cu Wolfsburg. Portughezul pare să fi pierdut însă susţinerea jucătorilor şi a suporterilor. La startul meciului cu FC Argeş, galeria giuleşteană a fluturat batiste albe, iar spre final, când piteştenii conduceau detaşat, i-a cerut direct demisia tehnicianului.

Înfrângerea umilitoare suferită în faţa Argeşului i-a făcut pe fanii „alb-vişinii“ să vadă negru în faţa ochilor. Tribunele l-au fluierat pe portarul Urko Pardo, care a greşit grav la două dintre cele trei goluri ale oaspeţilor, şi au scandat numele lui Dani Coman.

Nici conducerea nu a scăpat de furia suporterilor, George Copos fiind ţinta principală, deşi Fathi Taher deţine acum frâiele Rapidului. Peluza l-a înjurat nonstop pe fostul vicepremier, iar fanii de la tribuna zero s-au dus la final către tribuna oficială, pentru a le cere socoteală conducătorilor.

Copos şi Taher au fost întrerupţi de mulţime în mijlocul unei discuţii extrem de interesante. „Trebuie neapărat să facem ceva“, a decretat Copos. Taher a răspuns pe un ton timid: „Să-l aducem pe Andone?“. „Nu cred că e o variantă bună“, a replicat interlocutorul său, după care i-a şoptit ceva la ureche. „Aţi adus jucători din telenovele“ Fanii au căscat gura câteva minute la cei doi patroni aflaţi la oficială, după care au început să înjure. Simţindu-se vizat, Copos a arătat cu degetul spre Taher: „Omul ăsta a băgat nouă milioane! El a băgat nouă milioane, dar nu e vinovat“. Fanii au replicat imediat: „Aţi adus numai jucători de telenovele, sunt slabi şi nu cunosc spiritul Rapidului. Cine i-a adus v-a păcălit! Să nu-l aduceţi pe dinamovistu’ de Andone, mai bine îl puneţi pe Nae Manea antrenor“. „Aveţi dreptate, unele transferuri au fost greşite“, le-a răspuns Taher, ocolind discuţia despre antrenor. Cei doi au coborât apoi şi au mai discutat preţ de câteva minute cu fanii. „Nea George, zice lumea că vrei să-l lucrezi pe Taher, ca să plece, de aia joacă ăştia aşa“, a strigat un suporter. „Bă, tu eşti prost, eşti un mare prost!“, a replicat Copos, vizibil iritat de remarca făcută.