Evenimentul Zilei > Actualitate > Un CHINEZ a VRUT să părăsească România cu OBIECTE de PATRIMONIU extrem de VALOROASE. Autoritățile au ACȚIONAT imediat
Un CHINEZ a VRUT să părăsească România cu OBIECTE de PATRIMONIU extrem de VALOROASE. Autoritățile au ACȚIONAT imediat

Un CHINEZ a VRUT să părăsească România cu OBIECTE de PATRIMONIU extrem de VALOROASE. Autoritățile au ACȚIONAT imediat

Sâmbătă, pe Aeroportul Otopeni, vameșii români au descoperit asupra unui cetățean chinez mai multe tablouri ce par a fi de patrimoniu. Conform informațiilor obținute de EvZ, cetățeanul încerca să scoată din țară operele de artă. Surse judiciare au declarat că operele de artă sunt expertizate, iar chinezului i s-a întocmit dosar penal.

Vameșii au anunțat polistii de frontieră care au preluat cazul și au întocmit dosar penal. „Cetățeanul chinez este cercetat pentru tentativă de scoaterea din țară a unor posibile opere de artă. Între timp, tablourile au fost trimise la Muzeul de Artă pentru expertizare. Experții urmează să stabilească autenticitatea obiectelor de artă. Chinezul este cercetat în libertate, iar până la finalizarea anchetei el va rămâne în România”, au declarat sursele.

Conform acelorași surse, se pare ar fi vorba despre tablouri de Toniza și Grigorescu. Chinezul ar fi declarat că le-a că le-a cumpărat de la diferiți colecționari și urmă să le ducă în China.