Tablou pictat de Hitler, scos la licitație în Slovacia. VEZI cât valorează

Tablou pictat de Hitler, scos la licitație în Slovacia. VEZI cât valorează

Un tablou pictat de Adolf Hitler, înainte de a ajunge liderul Germaniei naziste, a fost scos la vânzare de o casă de licitații din Slovacia. Prețul de pornire este de 10.000 de euro.

”Prețul de pornire pentru tabloul intitulat Maritime Nocturno este de 10.000 de euro (13.000 de dolari”, în cadrul acestei licitații la care pariticipă VIP-uri”, a declarat directorul casei de licitații Darte,  Jaroslav Krajnak, citat de ziarul turc ”Hurryet”   Tabloul înfățișează un peisaj marin deasupra căruia strălucește luna plină. Krajnak a precizat că pictura a fost oferită, pentru a fi scoasă la licitație, de către familia unui pictor slovac, care, probabil, l-a întâlnit personal pe Hitler la Viena, pe vremea când fostul dictator nazist încerca să devină pictor, prin 1913.

Conform AFP, casa de licitații din Slovacia a vândut deja până acum un tablou semnat de Hitler, tot din colecția privată a familiei slovace, pentru suma de 10.200 de euro.   Licitația, la care este scos la vânzare și un tablou de Pablo Picasso, pentru suma  de 15 milioane de euro, se va închide duminică.

Ne puteți urmări și pe Google News