TABLETA TV: Stat vs. privat 0:1

TABLETA TV: Stat vs. privat 0:1

TVR urma să participe, aseară, la licitaţia pentru manuscrisele cărţilor scrise în română de Emil Cioran (fără să fie treaba TVR să facă asta).

Implicarea în proiecte culturale importante e menirea Ministerului Culturii, iar "repatrierea" acestor manuscrise e un astfel de proiect. Dacă lui Kelemen Hunor şi alor lui nu le-a picat fisa, ori nu li s-a părut ceva important, ar trebui să se tragă de urechi (unii pe alţii).

Revenind la TVR, puţini au clipit când s-a pus problema celor 10 milioane de euro pentru meciuri din Liga lui Mitică, dar mulţi s-au scremut înainte de a scoate 100.000 pentru manuscrise.

O parte din banii proveniţi din taxa TV măcar sunt folosiţi astfel, chiar dacă justificarea birocratică e amuzantă ("constituirea unei baze de documentare"). UPDATE. Să nu-i mai aud pe socialisti spunând cât de bun e statul si, deci, merită să ne cocosăm pentru un aparat birocratic sufocant si total ineficient!  Iată, un particular, George Brăiloiu a făcut pentru patrimoniul cultural al României, dacă-mi permiteti să folosesc cuvinte mari, mai mult decât institutii-mamut plătite din bani publici. Măcar în cazul manuscriselor lui Cioran (dar sunt sigur că veti găsi zeci, sute de alte exemple), s-a dovedit că e pierdere de vreme si de bani să te astepti la mare brânză de la statul român, care ar trebui să se retragă masiv din lucruri pe care nu le poate gestiona asa cum trebuie. 

Ne puteți urmări și pe Google News