TABLETA TV: Cel mai bun film

TABLETA TV: Cel mai bun film

Am văzut toate filmele nominalizate anul acesta la Oscar, cu o notabilă excepţie: "Winter’s Bone". Mi s-a spus că acesta ar fi cel mai bun. Cum nu l-am văzut încă, nu mă pot pronunţa. Sunt, în schimb, alte două filme tari.

Primul e cel al fraţilor Coen, "True Grit", alert, dur, în care Jeff Bridgess e inventiv în rolul şerifului Cogburn (ar fi OK dacă ar primi Oscarul pentru Cel mai bun actor).

După părerea mea, însă, cel mai bun film rămâne "127 Hours", bazat pe o poveste reală (un alpinist blocat într-un canion din Utah, care, după cinci zile în care îşi drămuieşte proviziile şi încearcă, în zadar, să-şi desprindă mâna prinsă între un perete de stâncă şi un bolovan, îşi taie braţul ca să-şi salveze viaţa).

Actorul James Franco, care-l interpretează pe alpinistul Aron Ralston, duce de unul singur un film întreg, plin de suspans, inteligenţă şi umor, o lecţie de viaţă şi o lecţie de regie şi scenariu (Dany Boyle, bazat pe caseta înregistrată de Ralston). M-ar bucura măcar un Oscar pentru cele 127 de ore.

Ne puteți urmări și pe Google News