Evenimentul Zilei > Social > Tabără la munte exclusiv pentru tătici şi copiii lor
Tabără la munte exclusiv pentru tătici şi copiii lor

Tabără la munte exclusiv pentru tătici şi copiii lor

VACANŢĂ. Toate activităţile din tabăra organizată pentru prima dată în acest an la Plaiul Foii sunt gândite de un psiholog şi personalizate în funcţie de relaţia tată-copil. Scopul: sudarea relaţiei dintre cei doi.

Cu puţin înainte de începerea şcolii, în perioada 13-15 ianuarie 2012, copiii şi taţii lor sunt invitaţi la o tabără de trei zile, la Plaiul Foii, judeţul Braşov. Organizatorii au pregătit activităţi interactive de interior şi în aer liber.
Vor fi jocuri creative, gândite de către un psiholog după discuţia cu fiecare echipă, şi activităţi afară: drumeţii, plimbări cu sania, concurs de oameni de zăpadă, competiţie de construcţii, jocuri în jurul focului de tabără, tiroliană, călărie, etc.
Activităţi pe echipe tată-copil
"De obicei, mamele sunt cele care petrec mai mult timp cu copiii, aşa că prin acest eveniment urmărim ca taţii să se afle mai mult în preajma fiilor sau fiicelor lor. Toate activităţile pe care le-am gândit se vor face pe echipe tată-copii şi sunt personallizate în funcţie de profilul lor, de relaţia pe care o au şi de ce le place de obicei să facă împreună", spune Mihai Rizan, organizator al taberei organizate la Plaiul Foii.
"Taţii au tendinţa de a evada şi de a arunca responsabilitatea pe mamă"
Psihologul care va fi prezent în tabără, Daniel Bolea, este de părere că astfel de iniţiative sunt necesare în contextul în care timpul petrecut de taţi cu cei mici este extrem de redus. "Adesea, în familiile din România, în ceea ce priveşte creşterea copiilor, tatăl are tendinţa de a evada şi a arunca responsabilitatea pe umerii mămicii", a observat el.
Mai mult, sunt foarte mulţi taţi care, din cauza programului încărcat, îşi văd copiii doar două-trei ore pe zi, în cel mai bun caz. Psihologul Daniel Bolea este de părere că activităţile din cele trei zile îi pot ajuta pe participanţi, prin joc, să înţeleagă care sunt punctele slabe şi cele puternice ale relaţiei părinte-copil.
La final, la cerere, fiecare tată poate primi un profil psihologic al copilului şi sfaturi pentru îmbunătăţirea relaţiei pe care o are cu acesta.
Recomandată pentru copiii între 8 şi 12 ani
Tabăra, organizată de compania de consultanţă Vendax, se adresează copiilor de 8-12 ani, iar preţul pentru un adult şi un copil este de 1.000 de lei (+TVA).
Cazarea se face în camere duble, pentru părinte şi copil, şi se asigură pensiune completă. Pentru detalii şi înscrieri puteţi accesa www.daddycamp.ro.
1.000 de lei plus TVA este costul taberei de la Plaiul Foii. Suma acoperă cazarea în camere duble şi pensiunea completă

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: