SUV-ul cu "faţă" de Volkswagen Touareg şi "fund" de Renault Koleos, pregătit de debut

SUV-ul cu "faţă" de Volkswagen Touareg şi "fund" de Renault Koleos, pregătit de debut

Producătorii auto chinezi - Great Wall, mai exact - au mai reuşit o "lovitură de imagine". Ediţia din acest an a Salonului auto de la Beijing va prilejui lansarea lui Great Wall Hover 7, SUV-ul care copiază nu unul, ci două modele europene: Volkswagen Touareg şi Renault Koleos.

Producătorii auto chinezi nu mai copiază de la cap la coadă modele occidentale consacrate. Au început să aleagă numai ce le place. O dovedeşte Great Wall, contructor care se pregăteşte să dea o adevărată "lovitură de imagine". Peste numai câteva zile.

Ediţia din acest an a Salonului auto de la Beijing, care va debuta pe 23 aprilie, va prilejui lansarea lui Great Wall Hover 7, un SUV care copiază nu unul, ci două modele europene!

Este vorba de Volkswagen Touareg, pentru partea frontală, respectiv, Renault Koleos, pentru zona posterioară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Imaginile surprinse înaintea debutului oficial şi publicate de "chinacartimes.com" sunt grăitoare.

Dincolo de aspectul amuzant, regăsim datele tehnice: Great Wall Hover 7 măsoară 4,8 metri în lungime şi 1,8 metri în lăţime. Masa totală ajunge la 2,2 tone.

Sub capota ”originalului” SUV chinezesc se va afla un motor supraalimentat pe benzină, de 2.0 litri, care dezvoltă 215 cai-putere şi un cuplu maxim de 324 Nm.

Agretatul nou-nouț nu este doar cel mai puternic motor folosit vreodată de Great Wall, dar mai și respectă normativul de poluare Euro 5, o premisă pentru comercializarea mașinii pe ”Bătrânul continent”.

Este posibil ca noul Great Wall Hover 7 să reușească un rezultat decent și la testele de siguranţă, dat fiind pachetul de dotări care include zece airbaguri, ESP și un sistem de monitorizare a unghiului mort.

Suplimentar, Great Wall Hover 7 se mai laudă cu un buton pentru pornirea/oprirea motorului, comenzi pe volan, sistem multimedia cu navigaţie şi DVD, aer condiţionat automat, scaune electrice şi încălzite, senzori de parcare și faruri adaptive.