Vineri, elevii nemulțumiți de note au putut depune contestații. La Galați, s-au înregistrat 448 de cereri, dintre care cele mai multe la română – 275. La matematică au fost doar 173 de solicitări pentru recorectarea tezelor, potrivit Vieții libere.

Anul trecut, au fost depuse 600 de contestații. Rezultatele finale se vor afişa marţi, pe 30 iunie.

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3 – 7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4 – 8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal.

La nivel național, rata de promovare a examenului a fost de aproape 80%, mai mare cu 10% ca anul trecut. profesorii pun aceste rezultate pe seama simulărilor, în timp ce elevii și părinții consideră că subiectele mai ușoare au dus la obținerea unor note mai mari.