Un vicepreşedinte al ALDE ne-a explicat, la adăpostul anonimatului, care este starea de spirit în partidul ctitorit de Tăriceanu.

Limite în relaţia cu PSD

“La început ne-a fost teamă (liderilor ALDE – n. red.) că nu vom atinge pragul de 5%, şi-apoi frica a fost înlocuită de entuziasm. Un partid mic poate creşte la guvernare, beneficiind de resurse şi fiind angrenat într-o largă formulă guvernamentală. Totuşi, Călin Popescu-Tăriceanu ne-a atras atenţia că, după instalarea guvernului, va impune nişte “limite” în relaţiile cu PSD”, ne-a dezvăluit sursa citată.

Tăriceanu suflă şi în iaurt!

Întrebată despre ce limite e vorba, aceasta ne-a explicat: “Limite în ceea ce priveşte colaborarea politică în general. Tăriceanu e adeptul negocierilor la sânge şi a păstrării unor diferenţe de viziune. El se teme că, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, PSD va încerca să înghită ALDE. Oricum, în caz de criză politică, Liviu Dragnea ar putea “umbla” pe la unii parlamentari ALDE în încercarea de a-i atrage în PSD. Orice guvernare are greutăţile ei, or metoda lui Tăriceanu este aceea de a sulfa şi în iaurt!”