Klaus Iohannis a anunțat, încă de joi seara, printr-un comunicatemis de Administrația Prezidențială, că este nevoie de o cercetare a raportului, având în vedere „lipsa de claritate” a acestuia.

„Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate”, se arăta în comunicat.

În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”, se mai preciza în document.

În aceste condiții, și având în vedere și pozițiile sale anterioare, este de așteptat ca președintele să nu o revoce pe Kovesi

EvZ vă invită să răspundeți la următoarea întrebare: