SUSPANS cu GEORGE ARION. Femeia cameleon

SUSPANS cu GEORGE ARION. Femeia cameleon

Taylor Stevens este o autoare cu o biografie senzațională. După propria sa declarație, s-a născut într- o familie adeptă a unui cult “apocaliptic”.

 S-a despărțit de ai săi când avea 12 ani. N-a absolvit decât șase clase. Viața a purtat-o pe trei continente. A cerșit, a prestat munci extenuante – a spălat rufe, a lucrat prin bucătăriile restaurantelor.

La un moment dat a început să scrie. A imaginat o eroină – Vanessa Michael Munroe – cu un destin ieșit din comun. Ea se pune la dispoziția corporațiilor, șefilor de guverne, unor persoane particulare și le furnizează informațiile vitale de care sunt interesați. Pentru aceasta colindă prin multe țări din Europa, Africa, America de Nord. Folosește fără remușcări amenințarea, tortura. Ucide dacă se simte în primejdie. Apelează deseori la travestiuri. Poliglotă. Îi place să gonească pe motociclete de mare putere. Are numeroase relații în lumea interlopă – indivizi dubioși îi fac rost de arme sau îi oferă sprijin logistic. Practică tarife exorbitante pentru misiunile ei.

Un CV impresionant

Ne puteți urmări și pe Google News

În “Femeia cameleon” Vanessa Michael Munroe acceptă o ofertă din partea unui miliardar din Houston. Fata acestuia, Emily Burbank, a dispărut într-o țară africană. A murit? A fost sechestrată? Vanessa pornește s-o caute – recompensa pentru aducerea ei acasă este ispititoare, 5 milioane de dolari. Drumurile o poartă prin Namibia, Camerun, Republica Guineea Ecuatorială. Este un bun prilej pentru autoare de a ne reaminti situația din acea parte a lumii unde domnesc despotismul, teroarea, unde au loc revolte, războaie împinse până la genocid, unde unii trăiesc de azi pe mâine, iar alții se îmbogățesc prin jaf și corupție, drepturile omului fiind încălcate fără ca nimănui să-i pese. Acestea sunt paginile cele mai captivante ale romanului, scrise parcă de un jurnalist bine informat și îngrozit de fărădelegile pe care le observă în jurul lui. Altfel, cavalcada întâmplărilor mai mult sau mai puțin verosimile prin care trece eroina ajunge să plictisească. Dacă și-ar fi povestit propria sa viață, Taylor Stevens ar fi scris, cu siguranță , o carte mai pasionantă