Evenimentul Zilei > Justitie > SURSE: Senatorul PSD Alexandru Mazăre, fratele primarului din Constanţa, ar fi luat şi el o şpagă de 40.000 de euro!
SURSE: Senatorul PSD Alexandru Mazăre, fratele primarului din Constanţa,  ar fi luat şi el o şpagă de 40.000 de euro!

SURSE: Senatorul PSD Alexandru Mazăre, fratele primarului din Constanţa, ar fi luat şi el o şpagă de 40.000 de euro!

Parlamentarul vizat în dosarul primarului Constanţei este fratele acestuia, senatorul PSD Alexandru Mazăre, cercetat pentru luare de mită după ce ar fi primit, şi el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă", susţin surse judiciare.

Alexandru Mazăre ar fi primit, într-un cont off-shore, 40.000 de euro. Potrivit surselorcitate de Mediafax, senatorul ar fi avut cunoştinţă de activitatea infracţională a fratelui său şi i-a oferit acestuia ajutorul.Alexandru Mazăre este parlamentar din 2004. Înaintea alegerii ca senator, el a fost deputat.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost adus miercuri după-amiază, încătuşat, la ICCJ, pentru judecarea propunerii de arestarea preventivă formulate de procurorii DNA, în dosarul în care edilul este acuzat că a primit 175.000 de euro pentru a favoriza firma care a construit campusul "Henri Coandă".

Cazul „Cătălin Voicu”

În 2010, Alexandru Mazăre a fost pus sub acuzare în dosarul senatorului PSD, Cătălin Voicu. Au fost mai multe dialoguri , între cei doi, iar Cătălin Voicu  îi cerea ajutorul parlamenetar şi vorbea despre cum plănuia schimbarea sistemului de justiție, gherile urbane, rețele de acțiune, dosarele Agenției de Integritate și dizolvarea DNA.
 

Voicu Cătălin: … asta, să ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, ş-atunci… se duce la negociere, vreau Internele. Dacă nu mă duc la Interne, da…

Mazăre Alexandru: Eu am vorbit cu Radu…

Voicu Cătălin: Ascultă-mă un pic! Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată Procuratura României, ai toată Justiţia în mână, ai toată Curtea…

Voicu Cătălin: Da. (….) Colegule, ascultă ce-ţi spun! Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeaua din România! Acu', dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune. Ai reţea, rezişti ca să facem gherilă urbană….

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: