Evenimentul ZileiActualitateSURSE. Posibilă ÎNSCENARE în cazul celui mai INCOMOD procuror de la DNA Timișoara. Acesta ar fi fost prins băut la volan

SURSE. Posibilă ÎNSCENARE în cazul celui mai INCOMOD procuror de la DNA Timișoara. Acesta ar fi fost prins băut la volan

SURSE. Posibilă ÎNSCENARE în cazul celui mai INCOMOD procuror de la DNA Timișoara. Acesta ar fi fost prins băut la volan
Unul din cei mai curajoși și incomozi procurori din cadrul Serviciului Teritorial Timișoara al DNA, singurul care i-a anchetat și care a reușit să îi trimită în judecată, cu sechestre pe avere, pe înalți funcționari publici din Primăria Timișoara, a ajuns în centrul unui mare scandal scandal. El a făcut cerere să părăsească structura. Surse afirmă că acesta ar fi fost prins băut la volan, după ce a plecat de la o petrecere.

Fapta s-ar fi întâmplat în noaptea de vineri, 6 mai. Procurorul era în cartierul timișorean Freidorf, la volanul mașinii sale când, în urma unei șicanări în trafic, celălalt șofer ar fi solicitat un echipaj de poliție în zonă, oamenii legii procedând la testarea cu aparatul etilotest, pe care procurorul nu a refuzat-o. Testarea ar fi probat că omul legii consumase alcool înainte să se urce la volan.

Conform Poliției Timiș, dosarul e de competența Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Până la această oră procurorii cu competență în dosar nu au confirmat fapta.

Marți însă, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii a intrat solicitarea procurorului Ciprian Dorobanțu de a se transfera de la DNA – Serviciul Teritorial Timișoara la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Procurorul incomod care le-a făcut zile fripte edililor

Dorobanțu le-a făcut zile grele înalților funcționari din Primăria Timișoara. Recuzat de secretarul administrației publice locale, acesta nu s-a lăsat intimidateși a continuat ancheta. Ciprian Dorobanțu este singurul procuror anticorupție (până acum) care le-a dat bătăti mari de cap înalților funcționari de la  Timișoara. El a instrumentat dosarul în care au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu în legătură cu alocarea de fonduri pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Știința Timișoara, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul președinte al CJT, Constantin Ostaficiuc, secretarul Primăriei Ioan Cojocari, fostul secretar al CJT, Petrișor Nădăștean, și alții. Parte din ei, la cererea procurorului, s-au ales cu sechestru pe averi și cu conturile blocate. Primăria Municipiului Timișoara s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 31.669.417 de lei.

 

 

 


Accesează: