Surse: Israelul va ataca Iranul fără a avertiza Statele Unite

Surse: Israelul va ataca Iranul fără a avertiza Statele Unite

Dacă vor decide un atac împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului, oficialii israelieni o vor face fără consimțământul sau informarea prealabilă a SUA, conform unui raport AP care citează surse din serviciile americane de informații.

Acesta este principalul mesaj pe care premierul israelian Benjamin Netanyahu și ministrul apărării, Ehud Barak, îl vor transmite oficialilor americani, în timpul vizitei pe care o vor face în SUA, la începutul lunii martie, susține agenția AP, citată de ”Russia Today”.

Atât SUA cât și Israelul au refuzat să facă orice comentariu oficial pe această temă.

Guvernul de la Ierusalim insistă că această strategie este necesară pentru a proteja Washingtonul de o eventuală învinovățire a faptului că nu ar fi reușit să împiedice atatcul Israelului, dacă acesta va fi lasat. De asemenea, acest lucru s-ar putea traduce într-o anumită frustrare a Israelului privind poziția adoptată de SUA în acest conflict. Washingtonul a sugerat până acum în negocierile cu aliatul său din Orientul Mijlociu că nu va lansa o acțiune militară împotriva Iranului și nici nu va acționa unilateral, de partea Israelului. Statele Unite sunt în favoarea aplicării de sancțiuni Iranului, pentru a determina Teheranul să stopeze programul nuclear.

Ne puteți urmări și pe Google News