Evenimentul Zilei > Politica > Surse: Emil Boc, curtat de PMP pentru o candidatură la Primăria Cluj
Surse: Emil Boc, curtat de PMP pentru o candidatură la Primăria Cluj

Surse: Emil Boc, curtat de PMP pentru o candidatură la Primăria Cluj

Cu o intenție de vot de doar câteva procente în sondajele de opinie, Partidul Mișcarea Populară (PMP) își pregătește relansarea, nu doar prin înscrierea fostului președinte Traian Băsescu în partid, dar și printr-o serie de candidaturi cu greutate la alegerile locale.

 Printre acestea și candidatura lui Emil Boc la Primăria Cluj, una din variantele luate în considerare de edil, potrivit unor surse politice citate de „Evenimentul zilei”.

„Emil Boc se apropie de 60% în sondajele de opinie, poate să candideze și din partea PNL și din partea PMP și ca independent și tot o să câștige. Oricum, nu o să se decidă acum, la anul”, ne-au declarat surse din PNL Cluj.

În schimb, contactat de EVZ, copreședintele PNL Cluj Daniel Buda a exclus această variantă.

„Emil Boc și-a depus deja candidatura în cursa internă din partea PNL pentru Primăria Cluj”, a declarat el pentru EVZ, precizând că liberalii din Cluj au avut printre cele mai bune rezultate la alegeri, alături de organizația din Sibiu.

În schimb, la București, vechii liberali nici nu vor să audă de o nouă candidatură a lui Boc la Primăria Cluj. Teodor Atanasiu și Ludovic Orban, doi grei ai PNL, din tabere diferite, sunt de acord în această privință.

De altfel, Teodor Atanasiu s-a exprimat împotriva candidaturii lui Emil Boc și în ultima ședință a conducerii PNL, argumentând că primarul Clujului a făcut campanie pentru Elena Udrea și Traian Băsescu, potrivit unor surse liberale citate de EVZ. „Și la Cluj va trebui să luăm în considerare un candidat pentru funcția de primar. Eu cred că Emil Boc nu mai candidează sau sper că se va ține de cuvânt și nu va mai candida”, a declarat Atanasiu, recent.

La rândul său, Orban a afirmat că Boc nu va candida la Primăria Cluj din partea PNL. În plus, el a precizat că, dintr- un viitor guvern PNL, este „aproape 100% sigur” că figurile guvernării Băsescu- Boc nu se vor regăsi.