Evenimentul Zilei > Actualitate > Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019
Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019

Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019

O simplă numărare a persoanelor decedate în 2020 față de 2019 scoate la iveală niște concluzii interesante.
130.776 de persoane decedate în 2020 față de 136.541 de persoane decedate în 2019. Acestea sunt ultimele date comunicate de Comisia Națională de Statistică pentru intervalul ianuarie-iunie, preluate de zf.ro. Menționăm că potrivit comunicatelor oficiale în România s-au înregistrat 2.807 decese cauzate de Covid-19.
Fără a comenta în nici un fel cifrele, jurnalistul Dan Andronic le-a publicat pe contul său de FB, spunând că „murim la fel ca-n 2019”. Imediat au apărut primele reacții.
Credeti ca totul ar trebui lasat la liber?
Daca totul ar fi fara restrictii, situatia ar devenit incontrolabila. Si, asa, cred ca asta urmeaza…
Udriste Viorica: Eu cred ca mesajele panicarde au fost o exagerare.
Una e sa se poate masca in interior, ceea ce se intampla si alta e sa se poarte in exterior. Am calatorit o luna in Europa-iunie – iulie, inclusiv in Italia. Peste tot am respectat aceasta regula. Peste tot oamenii isi vedeau de viata lor si afacerile mergeau. Nu era nici o diferenta.
Doar ca aici se urla ca e panica panica panica si acolo se spunea ca trebuie avut grija si totul e sub control. Iesi din conul asta de frica. Respectam reguli, dar viata trebuie sa mearga inainte, altfel vom muri de foame sau psihoze.
Acolo era cum e in Romania de 2 luni si era normalitatea.
    • Udriste Viorica

      O să fie rău de tot la iarnă, o să vedeți….

    Sunt închise spitalele pt. bolnavii fara covid-poate de aia avem mai puțini morți…

Care este părerea ta privind tabelul de mai jos?

Crezi că actuala guvernare a procedat corect impunând restricții și reușind să stăvilească valul de decese sau dimpotrivă am asista la o campanie exagerată a Guvernului Orban?
Opiniile acceptate pentru publicare trebuie să se încadreze în limitele decenței de comunicare și să conțină păreri argumentate. Este o dezbatere de care toți avem nevoie, dar care trebuie să lămurească, nu să ne învrăjbească.