Incidentul s-a petrecut cu prilejul unei întruniri în sistem videoconferință a Consiliului Municipal din orașul spaniol Torrelavenga.

În vreme ce colegii săi dezbăteau probleme de interes pentru comunitate, consilierul, pe numele său Bernardo Bustillo, a decis că este un moment tocmai potrivit să-și facă un duș, să se răcorească.

Cum nu voia să piardă nimic din ceea ce se discuta, consilierul municipal și-a luat laptopul în baie, la duș, fără să deconecteze și camera video care îl filma. Pe cale de consecință, el a oferit publicului format din colegii săi consilieri, funcționari publici, primar, jurnaliști și simpli cetățeni interesați de dezbateri, un spectacol mirific.

Practic, Bernardo Bustillo s-a expus în întreaga sa splendoare, gol pușcă, și, mai mult, le-a arătat tuturor ritualul de îmbăiere a un consilier municipal spaniol. Toată lumea l-a putut urmări în pătrățelul de ecrane ale monitorului care îi era dedicat cum se spală, în spatele unui perete de sticlă.

Întâmplarea i-a amuzat pe ceilalți participanți la ședința online, însă gluma s-a lungit prea mult, astfel că unul dintre colegii consilierului, care a observat imaginile, le-a atras atenția celorlalți și le-a cerut să ia legătura eroul comicei întâmplări sau să oprească înregistrarea.

Cum nici unul dintre cei conectați la videoconferință nu au găsit vreo soluței ca să-l contacteze pe Bernardo Bustillo sau să-i oprească videocamera, conducerea primăriei a apelat la o soluței radicală. Primarul din Torrelavenga a suspendat ședința în sistem videoconferință și a oprit difuzarea imaginilor pe internet.

A fost prea târziu, însă.

Imaginile cu consilierul municipal dezbrăcat, sub duș, au ajuns rapid pe internet și au fost vizualizate de o mulțime de oameni, atât localnici din Torrelavenga cât și jurnaliști care s-au grăbit să relateze cazul în articole pe care le-au publicat.

După incident și după ce imaginile au devenit virale pe internet, consilierul Bernardo Bustillo, devenit între timp și subiect a numeroase glume, și-a declarat intenția de a demisiona din Consiliul Municipal.