Bărbații tineri sunt de trei ori mai curajoși decât partenerele lor la acest capitol, relatează dailymail.co.uk. Pe lângă „descoperirea” laturii sensibile a bărbaților, oamenii de știință spun că ar mai exista o altă explicație cinică a curajului acestora- bărbații încearcă să-și atragă partenerele în pat cât mai repede. Sau într-o formulare academică „orice strategie care servește unui scop cu conotație sexuală este de luat în calcul, inclusiv declarațiile de dragoste”.
Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 171 de studenți heterosexuali sub 25 de ani. Marea lor majoritate- 87%- au declarat că femeile se îndrăgostesc mai repede și că se așteaptă ca ele să zică pentru prima dată cuvântul magic.
Însă, când vine vorba despre experiențele personale, bărbații chestionați au recunoscut că au realizat că s-au îndrăgostit în câteva săptămâni, spre deosebire de partenerele lor, care s-au îndrăgostit în adevăratul sens al cuvântului în câteva luni. 64% dintre bărbați au admis că ei fost primii care au declarat partenerei că o iubesc.
„Aceste rezultate arată că femeile sunt mai precaute atunci când vine vorba să-și declare dragostea. Pentru bărbați, se poate spune că, în primă fază, dragostea echivalează dorința sexuală”, spun autorii studiului.