Surorile-bărbaţi: două fotbaliste africane, acuzate că nu sunt femei

Surorile-bărbaţi: două fotbaliste africane, acuzate că nu sunt femei

Salimata şi Bilguisa Simpore au fost retrase din naţionala feminină a Guineei Ecuatoriale, fiind suspectate că ar fi bărbaţi.

Acuzaţiile au venit din partea căpitanului naţionalei similare a Ghanei, Florence Okoe, în urma unei partide cu Guineea Ecuatorială, pierdută de ghaneze. "Nu căutăm scuze că am pierdut partida. Totuşi, credem că federaţia ar trebui să ia măsuri, pentru că situaţia afectează negativ fotbalul african", a declarat Okoe, citată de cotidianul spaniol "Marca".

"E nevoie de un singur contact fizic cu ele ca să ştii că sunt bărbaţi", precizează Diana Ankomah, altă jucătoare a învinselor.

Cele două surori erau vedetele naţionalei şi urmau să participe la Campionatul Mondial de fotbal feminin, care va avea lovitura de start pe 26 iunie. Căpitanul Guineei Ecuatoriale, Genoveva Anonma, a fost păstrată în lot, în ciuda suspiciunilor ce planează şi asupra sexului ei, conform publicaţiei australiene "The Daily Telegraph'.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2009, atleta sud-africană Caster Semenya s-a aflat în centrul unui scandal după victoria sa în proba de 800 de metri femei la Campionatele Mondiale de la Berlin. Sportiva a fost bănuită atunci că ar fi bărbat. Între timp, s-a decis că Semenya poate să-şi păstreze medialia şi să concureze în continuare în probele de femei, deşi încă se crede că are un avantaj fizic neobişnuit, rezultat al unei afecţiuni.