''Am spus că, după moţiune, conducerea PSD va avea zile grele cu mine. Le recomand să le scurteze. Pentru că azi e prima: Nu voi vota noul Guvern, cu Mihai Tudose în frunte! Ar fi împotriva tuturor lucrurilor în care cred. Nici eu, nici cei care ne-au votat nu suntem bătaia de joc a nimănui! Este lamentabil ce s-a întâmplat azi…P.S. Voi reveni cu un comentariu pe larg. Între timp, #INSIST ca nimeni din partid să nu încerce să mă convingă, pe nicio cale. Nu voi vota un guvern PSD-ALDE cu Mihai Tudose premier. Punct'', a scris deputatul, luni, pe pagina sa de Facebook. 

Lia Olguța Vasilescu a anunțat că au fost cinci social-democrații care au votat împotriva nominalizării lui Mihai Tudose. 

"Cinci dintre noi am refuzat această propunere. Pentru mine cred că nu mai era niciun fel de surpriză, pentru că eu m-am pronunțat în spațiul public de trei zile că nu voi accepta această propunere", a declarat Vasilescu.

Mihai Tudose a fost validat ca nominalizare de premier, iar doar cinci social-democraţi s-au abţinut: preşedintele executiv Nicolae Bădălau, preşedintele PSD Olt Paul Stănescu, secretarul general adjunct Codrin Ştefănescu, vicepreședintele PSD, Olguța Vasilescu și preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.