Supraviețuitoare a masacrului de la Oslo: Breivik țipa de fericire când trăgea în oameni

Supraviețuitoare a masacrului de la Oslo: Breivik țipa de fericire când trăgea în oameni

Extremistul Anders Behring Breivik, autorul atacurilor de la Oslo, ţipa de bucurie când trăgea asupra tinerilor reuniţi pe insula norvegiană Utoya, a afirmat astăzi o supravieţuitoare a masacrului în care 69 de persoane şi-au pierdut viaţa la 22 iulie 2011.

Tonje Brenna a relatat în timpul audierilor de la tribunalul din Oslo cum a scăpat ascunzându-se într-un loc de pe faleză, de unde a putut auzi strigăte de fericire ale criminalului, în momentul în care tinerii cădeau seceraţi unul după altul.

”Sunt absolut sigură că am auzit atunci ţipete de bucurie”, a spus tânăra de 24 de ani, primul supravieţuitor al carnagiului de la Utoya, martoră în acest dosar.

Aflat în boxa acuzaţilor la o distanţă de doar câţiva metri de martor, Breivik a scuturat capul în semn de dezaprobare a declaraţiilor secretarului general al Mişcării tinerilor laburişti (AUF).

Ne puteți urmări și pe Google News

La procesul său, care pivotează în jurul întrebării legate de sănătatea mintală a acuzatului, Breivik a susţinut că nu a râs şi nici măcar nu a zâmbit, în timpul ”execuțiilor”.

Breivik a refuzat să se considere vinovat, dar a recunoscut că a împuşcat 69 de persoane pe insula Utoya, la puţin timp după ce declanşase o bombă lângă sediul guvernului din Oslo, la 22 iulie, provocând în total 77 de victime.  Extremistul norvegian spune că a vrut să protejeze astfel țara de de islam şi de multiculturalism.

Dacă va fi declarat iresponsabil, Breivik va fi internat într-o clinică de psihiatrie. În caz contrar riscă să stea după gratii următorii 21 de ani, o perioadă ce poate fi prelungită dacă va fi considerat un individ periculos, iar problema urmează să fie tranşată în luna iulie.