Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Super-arma rușilor le pulverizează americanilor sistemul de alianțe?
Super-arma rușilor le pulverizează americanilor sistemul de alianțe?

Super-arma rușilor le pulverizează americanilor sistemul de alianțe?

Sistemul de apărare antiaeriană S-400 fabricat de Rusia nu reprezintă numai o amenințare militară la adresa Statelor Unite, ci și o marfă foarte căutată la export. Țări precum India și China au primit-o sau urmează să o primească. Turcia, deși țară membră NATO, a recepționat încă din 2019 primele transporturi și va pune în funcțiune sistemul anul acesta. Mai nou, Arabia Saudită (cel mai fidel aliat al americanilor din Golful Persic) și Irakul (care, în ciuda tensiunilor din relațiile bilaterale, are pe teritoriul său baze americane) vor și ele să cumpere superarma rușilor, spre disperarea SUA.

De ce sunt  atât de multe state dispuse să-și riște alianța cu Statele Unite ca să cumpere acest sitem de apărare, explică Francesca Salvatore în ilgiornale.it. “S-400 este un sistem de apărare aeriană de nouă generație, cu rază medie și lungă de acțiune, capabil să distrugă toate armele aeriene moderne, inclusiv avioane tactice și strategice, rachete balistice și ținte hipersonice”.

Pentru a explica de ce se grăbește toată lumea să achiziționeze S-400, jurnalista italiană face o comparație cu sistemul Patriot folosit de americani. “S-400 este prezentat drept cel mai avansat sistem de rachete de apărare din lume.

S-400 poate elimina ținte care se deplasează cu o viteză aproape dublă, dacă îl comparăm cu sistemele americane. Mai mult: identifică o țintă de la o distanță de 600 de kilometri și o poate distruge la o distanță de 400 de kilometri.

Poate localiza un avion la 180 de kilometri și o rachetă inamică la 100 de kilometri. S-400 este capabil să doboare ținte care zboară de la 10 metri până la 30 de kilometri altitudine, în timp ce Patriot PAC-3 nu poate acționa  la o înălțime mai mică de 50 de metri”.

Un alt mare avantaj este timpul de reacție, mult mai scăzut în cazul în cazul sistemului rusesc. Nici diferențele de preț nu trebuie ignorate. O unitate mobilă S 400 costă 500 de milioane de dolari, în vreme ce sistemele americane ajung la sume cuprinse între 1 și 3 miliarde de dolari.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Invitatii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: