Evenimentul Zilei > Social > Super jazz la Timișoara Jazz Festival
Super jazz la Timișoara Jazz Festival

Super jazz la Timișoara Jazz Festival

Timișorenii ascultă jazz. În week-end-ul viitor, în perioada 21-23 noiembrie 2018, Fundația Culturală Jazz Banat în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, organizează a doua sesiune de concerte a Timișoara Jazz Festival ajuns în acest an la ediția a X-a.

Concertele se vor desfasura în două locații, diupă cum urmează: în 21 si 22 noiembrie în Sala Multifunctionala a Consiliului judetean Timiș, iar pe 23 noiembrie, ora 19:00, concertul susținut de Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu, va avea loc la Biserica Millennium din Piața Romanilor, nr. 6 (Piața Traian). Acest concert va marca și lansarea albumului Cartea de piatră.

Pe 21 noiembrie, ora 19:00, la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, va concerta grupul timișorean Pământ (Lorin Gruia – vioară, Marcelle Poaty-Souami – clape, Fery Sekeres – tobe și Mircea Ardelean Jr. – leader, bansuri, caval românesc, didgeridoo, bas, voce). Acesta este un proiect World Music cu teme inspirate din folclorul romanesc și din diferite stiluri musicale ale lumii (India, Balkan si Afro), care cânta despre natură, folclor, transformare și despre întoarcerea la rădăcini. Al doilea concert al serii va fi susținut de celebrul ghitarist francez de origine vietnameză Nguyên Lê, în care va canta alături de Himiko Paganotti – voce, Romain Labaye – bass și Gergo Borlai – tobe. Cei patru ne vor prezenta proiectul Jimi's Back, inspirat de muzica lui Jimi Hendrix.

În a doua zi a festivalului, de la ora 19:00 vor urca pe scena Timișoara Jazz Festival grupul Sebastian Burneci Quintet. Buneci este unul dintre cei mai valoroși muzicieni din noua generație, fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra, membru activ în proiecte internaționale de jazz și parte integrantă a celor mai importante înregistrări și producții live din ultimii ani. Seara se va încheia cu reprezentația Tal Gamlieli Trio din Israel. Contrabasistul Tal Gamlieli va urca pe scena Timișoara Jazz Festival alături de Moshe Elmakias – pian și Yosef Ben Roy – tobe.

Pe 23 noiembrie, ora 19:00, la Biserica Millennium din Piața Romanilor, nr. 6 (Piața Traian), Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu vor lansa albumul Cartea de piatră. De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Petre Ionuţescu este unul dintre membrii fondatori al trupelor Blazzaj si Funky Growl.