„Spre deosebire de Kim Il-sung, care a luptat împotriva colonialismului, sau de Kim Jong-il, care s-a remarcat în timpul Războiului Rece, Kim Jong-un este un copil al noului mileniu și înțelege sensul globalizării. El știe că va fi din ce în ce mai greu să se țină departe de lume și, în același timp, simte că, dacă se bazează pe dihotomia tradițională a Războiului Rece, atât de dragă bunicului și tatălui său, asta se poate întoarce împotriva lui. Pentru a supraviețui, țara are nevoie de creștere economică; acesta a fost mesajul de la bun început”, consideră Loretta Napoleoni.

Cartea sa va fi lansată oficial și în România, duminică, 3 iunie, la standul Editurii Corint (Bookfest). De remarcat că apariția acestui volum în țara noastră va beneficia și de prezența autoarei. „Duminică, ora 13:00, va avea loc lansarea oficială, iar alături de autoare vor lua cuvântul Lavinia Betea – coordonator al colecției Corint Istorie, Ion M. Ioniță – jurnalist și redactor-șef Revista Historia și Marius Oprea – istoric și eseist. Evenimentul va fi moderat de Florin-Răzvan Mihai – redactor-coordonator al colecției Corint Istorie Autori Români și se va încheia cu o sesiune de autografe. Tot duminică, 3 iunie, ora 18:00, la Librăria Pavesiana (Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 27), va avea loc un al doilea eveniment ce va consta în discuții interactive cu publicul și sesiune de autografe din partea autoarei”, au precizat reprezentanții editurii.

„În cartea sa despre Coreea de Nord, Loretta Napoleoni, specialistă în probleme legate de finanțarea teroriștilor și spălarea banilor, susține că hackerii foarte bine pregătiți și susținuți de stat ar putea ajuta această țară să ajungă lider mondial al comerțului de pe darknet.” The Telegraph

„Loretta Napoleoni nu este doar o economistă reputată, ci și o recunoscută specialistă în  finanțarea organizațiilor teroriste.” Michael Buchanan, BBC News

LORETTA NAPOLEONI (n. 1955, Roma) este o renumită economistă, jurnalistă și analistă italiană care a lucrat pentru CNN, Sky și BBC și a publicat numeroase articole în La Stampa, El Pais, The Guardian sau Le Monde. A fost bursieră Fulbright, a absolvit un masterat în relaţii internaţionale şi economie la Universitatea Johns Hopkins şi un masterat în terorism la London School of Economics. Autoare a unor cărți de succes precum Maonomics, Rogue Economics, Terror Incorporated și Insurgent Iraq, este cunoscută în România grație cărților Isis – Negustorii de oameni și ISIS – Califatul terorii, apărute în Colecția Corint Istorie. Specialistă în modul de finanțare a teroriștilor și spălarea de bani, este invitată să țină prelegeri în toată lumea pe teme economice, terorism și spălarea de bani și consiliază mai multe guverne și organizații internaționale în aceste probleme.