Evenimentul Zilei > Actualitate > Supărat că nu reușește să-și impună oamenii în fruntea sistemului sanitar din Capitală, USR PLUS a pornit un atac media la adresa Primarului General al Capitalei
Supărat că nu reușește să-și impună oamenii în fruntea sistemului sanitar din Capitală, USR PLUS a pornit un atac media la adresa Primarului General al Capitalei

Supărat că nu reușește să-și impună oamenii în fruntea sistemului sanitar din Capitală, USR PLUS a pornit un atac media la adresa Primarului General al Capitalei

USR PLUS pune, din nou, presiune pe Nicușor Dan. Reprezentanții acestei formațiuni au transmis faptul că vor cere suspendarea concursurilor pentru ocuparea unor funcții importante de la nivelul Primăriei Generale, respectiv în cadrul ASSMB și a Administrației Străzilor București, acuzând faptul că acestea ar fi aranjate.

Poziția celor de la USR PLUS este una de senzație, dar fără nicio acoperire. Și asta pentru că acuzația formulată nu poate fi susținută cu probe credibile. În acest moment nu au fost organizate concursurile și nu au fost declarați câștigătorii lor, fapt care plasează acuzația USR PLUS în zona speculațiilor politice.

Dacă lucrurile stau așa, întrebarea care se naște în această situație este de ce USR PLUS alege să arunce pe spațiul public o acuzație de o asemenea gravitate? Răspunsul pare să fie doar unul: pentru a intimida Primăria Capitalei și pentru a o determina să aloce respectivele funcții tocmai celor de la USR PLUS.

De notat în acest sens că, potrivit mai multor surse, USR PLUS este în prezent într-un proces activ de preluare a controlului asupra spitalelor din Capitală. În acest sens, persoane care se prezintă că ar veni din partea viceprimarului Horia Tomescu încearcă să-i determine pe directorii din spitalele din subordinea PMB să schimbe tabăra și să se alăture USR PLUS.

Printre emisarii viceprimarului USR PLUS se numără Oana Sivache, angajată la Serviciul Suport Spitale din cadrul ASSMB, dar și Bogdan Ștolică, managerul Spitalului Sf. Luca. Ambii au fost promovați în funcții de fosta administrație a Capitalei și preluați, mai nou, de către Horia Tomescu ca oameni de legătură cu sistemul sanitar din București, dominat de oamenii PSD.

De altfel, viceprimarul de la USR PLUS se pare că este vârful de lance prin care liderul organizației USR PLUS, Vlad Voiculescu, încearcă să acceadă la resursele Primăriei Capitalei, principala țintă a fostului ministru al Sănătății fiind sistemul sanitar din București.

Surse politice arată că, Horia Tomescu este influențat de Vlad Voiculescu să pună presiune pe directorii de spitale și să le comunice că, în cazul în care aceștia nu acceptă să intre în zona de influență a USR PLUS, respectivii directori vor fi schimbați din funcție. Trebuie spus că, aceste informații au căpătat tot mai multă greutate în condițiile în care au fost confirmate de mai multe persoane care asigură managementul spitalelor din Capitală și care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Vorbim, deci, de acțiuni din partea USR PLUS care răstoarnă retorica publică asumată de această formațiune. Din acest motiv, noul atac proiectat la adresa Primarului Capitalei privind concursurile organizate de PMB trebuie privit dintr-o cu totul altă perspectivă decât cea expusă de USR PLUS în mod public. Mai precis, acest atac ar trebui asimilat cu un nou asalt la adresa Primarului General cu scopul de a-l presa să numească în funcții de conducere importante oameni agreați de USR PLUS.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: