Evenimentul Zilei > Justitie > Supărarea lui Nicușor Constantinescu: „Nu vezi ce scrie «Evenimentul zilei»?”
Supărarea lui Nicușor Constantinescu: „Nu vezi ce scrie «Evenimentul zilei»?”

Supărarea lui Nicușor Constantinescu: „Nu vezi ce scrie «Evenimentul zilei»?”

Președintele CJ Constanța ordona campanii mediatice care să-i susțină nevinovăția, în dosarele în care era acuzat de corupție

Președintele CJ Constanța, Ni cușor Constantinescu (PSD), era nemulțumit de articolele din „Evenimentul zilei” în care erau dezvăluite mai multe fapte de corupție făcute de acesta și de prietenii lui: primarul Radu Mazăre și milionarul Sorin Strutinsky. Detaliile apar în cel mai recent rechizitoriu DNA, prin care baronul din Constanța a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, conflict de interese și constituire a unui grup infracțional organizat.

Directiva editorială

Atunci când era în arest la domiciliu, Constantinescu trasa directive editoriale conducerii cotidianului „Telegraf” şi asupra televiziunii TV Neptun. El a comandat ample campanii de presă, în sprijinul său și împotriva DNA.

De exemplu, imediat după o dezvăluire EVZ, președintele CJ Constanța a sunat-o pe Monalisa Popa, directorul ziarului „Telegraf”.

Constantinescu: Mă, ți-am mai spus de câteva ori și nici nu mai te sun, mă, și nici nu mai dau nicio relație! Eu nu vă spun vouă ce aveți de spus, dar dacă eu sunt acuzat, că pe bază de licitație publică v-am plătit bani vouă, la TV Neptun și la alte… și voi nu scrieți nimica, înseamnă că ne merităm soarta, mă ! Toți!!!

Popa: Am înțeles, o să dăm…

Constantinescu: Astăzi sunt… Astăzi, astăzi, când vorbim, este joi, da ? 12 martie, sunt din 19 februarie arestat !!! Trebuia scris în fiecare zi, a 11-a zi, a 15-a zi, ce se întâmplă cu proiectul ăla, ce se întâmplă cu minciunile alea? Ce, dau ieri „Evenimentul zilei”, tu nu vezi ce scriu? Din rechizitoriul meu? Că am vorbit eu cu avocatul lu… Mocanu, adică eu nu am voie să vorbesc cu avocatul Mocanu, care e și avocatul meu, să-l întreb: „Mă, cine l-a judecat pe prietenul meu Strutinsky Sorin al meu, care e de 30 de ani, așa cum am spus în conferința de presă?!”

Apărarea la televizor

Într-o discuție cu unul dintre jurnaliștii de la Neptun TV, Gabriel Diceanu, baronul îi spunea ce vrea.

Constantinescu: Nimeni nu face o… prezentare a apărării mele, da? Graduală! Pe problema aia, pe problema… nimeni, nu zice nimic! Absolut nimic! Şi eu ce să fac, că te-ai îmbolnăvit tu? Fac şi pe… n-am voie să fac anumite chestii, după cum ştii!.. Ia de la Carmen Banioti toate documentele din dosar, ceam depus noi, da?

Diceanu: Da, da.

Constantinescu: Hârtiile care s-au depus la dosar vizavi de… dosarul ăsta cu arestarea! Ultima. Alea sunt la Carmen Banioti, care trebuia matale să le iei să le dai la presă! Da!

Procurorii DNA arată că în urma acestor discuții telefonice, „Telegraf” și Neptun TV au lansat mai multe campanii de presă care susțineau nevinovăția lui Constantinescu. Anchetatorii susțin că politicianul era fondator al celor două firme, și că publicațiile primeau bani din fondurile publice.


FOTO: „Evenimentul zilei” a dezvăluit, pe 11 martie 2015, faptul că procurorii DNA îl acuzau pe Nicușor Constantinescu că strângea informații despre magistrații care judecau dosarele lui sau ale unor apropiați ai săiI se cere demisia producătorului general din TVR

În acest dosar, procurorii l-au mai trimis în judecată pe producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea (foto) – fost consilier personal al lui Nicușor Constantinescu. Acuzațiile: complicitate la abuz în serviciu, evaziune fiscală și constituire a unui grup infracțional organizat. Șeful TVR, Stelian Tănase, declara în urmă cu o săptămână că, în cazul în care acesta va fi trimis în judecată, se va pune și problema rămânerii lui în funcție. Jurnalistul Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administrație al TVR, i-a cerut ieri lui Zgabercea să își dea demisia de onoare, deoarece „existau suspiciuni temeinice care impuneau verificarea modului în care a încheiat contracte și a gestionat fondurile publice în Televiziunea Română”. (Anca Simionescu)


FOTO:Cristian Zgabercea 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: