În cursul cinei s-a discutat aproape exclusiv despre migranţi. ''Abia la sfârşitul reuniunii, premierul Teresa May a explicat poziţia britanică subliniind că nu va mai exista un alt referndum privind Brexitul".

Poziţia Franţei

'Franţa e solidară pe tema imigranţilor, a spus Macron, avem reguli şi trebuie să protejăm concetăţenii noştri respectând propriile valori: nu există responsabilitate fără solidaritate''. În urma acestui răspuns i s-a reproşat lui Macron poziţia evazivă.

Premierul Luxemburgului

''Dacă începem să vorbim despre un preţ al unui migrant, este o ruşine pentru toţi'', a spus Xavier Bettel, comentând varianta ca ţările UE care nu primesc migranţi să poată plăti o contribuţie economică. ''Nu discutăm de pieţe, nu discutăm de covoare, tractoare sau de alte mărfuri. Discutăm de fiinţe umane'', a adăugat el.

Ungaria

''Cum se rezolvă problema miganţilor? Foarte simplu, nu-i mai lăsăm să intre, iar pe cei care există acum, îi trimitem acasă'', spune prim ministrul maghiar, Viktor Orban, la sosirea sa la summit-ul  din Austria.

 

Citește și: