Evenimentul Zilei > Actualitate > Sumă uriașă pentru românii care se întorc acasă. News Alert
Sumă uriașă pentru românii care se întorc acasă. News Alert

Sumă uriașă pentru românii care se întorc acasă. News Alert

Prima ediție a Zilei Diasporei – Negrești Oaș este Acasă! a lansat și o campanie al cărei scop este de a repatria familii de români care lucrează în străinătate prin oferirea unei burse de 10.000 euro pentru înființarea unei afaceri noi în România.

În cadrul evenimentului la care au participat, ieri, miniștri, secretari de stat și parlamentari, Primăria și Consiliul Local al orașului Negrești-Oaș, au dorit să pună față în față români din diaspora, antreprenorii locali, reprezentanți ai Guvernului, ai autorităților locale și ai Bisericii, cu scopul de a facilita parteneriate reciproc avantajoase pentru comunitatea locală din Țara Oașului. La finalul evenimentului, autorul romanului “Imigrantul”, Răzvan Cheregi a lansat campania “Cumpără o carte, repatriază o familie!”.

 

Scopul campaniei este de a repatria familii de români care lucrează în străinătate prin oferirea unei burse de 10.000 euro pentru înființarea unei afaceri noi în România, informează satmareanul.ro. La deschiderea campaniei au fost prezenți  ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, respectiv pe ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero. Au fost prezenți și secretari de stat de la nivelul mai multor ministere, reprezentantul italian al grupului parlamentar al minorităților naționale.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: