”Judecătorii Curții de Apel Timișoara au făcut dreptate acestei familii greu încercate de iresponsabilitatea unui camionagiu care nu a manifestat niciun regret pentru suferințele produse, apărându se în mod pueril pentru intrarea pe contrasens și provocarea accidentului cu faptul că i s ar fi blocat volanul, fapt ce a fost contrazis de expertiză în cauza! Astfel de șoferi sunt un real pericol public din păcate, pentru noi toți”, a declarat avocatul Florin Kovacs.

Daunele vor fi plătite de firma de asigurări SC Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group S.A.

Fetiţa, în vârstă de şapte ani la data producereii accidentului, era în mașina părinților săi, o Skoda. Ei se deplasau pe DN 68 A, pe direcția Lugoj – Deva. Într-o curbă, din cauza neadaptării vitezei, şoferul  unui TIR a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, unde a lovit un BMW şi a ricoşat în autoturismul Skoda în care se afla fetiţa şi părinţii ei. În urma accidetului, părinţii micuţei au scăpat nevătămaţi, dar fata, care se afla pe bancheta din spate într-un scaun special pentru copii, a suferit o ruptură a ficatului, necesitând peste 70 de zile de îngrijiri medicale şi cosiliere psihologică.
Ieri, Curtea de Apel Timișoara, unde se rejudecă dosarul, a decis majorarea daunelor pe care trebuie să le primească copila. ”Desfiinţează în parte sentinţa atacată numai sub aspectul daunelor morale acordate minorei Badiu Ana Maria şi rejudecând în aceste limite: Majorează daunele morale acordate prin sentinţă părţii civile Badiu Ana Maria, de la suma de 200.000 euro la suma de 500.000 euro, plătibili în lei la cursul BNR din ziua plăţii”, se arată în minuta ședinței de judecată.