Evenimentul Zilei > Actualitate > Sultanul care a interzis Crăciunul. Luminăția din Brunei, mare devorator de femei, nici nu vrea să audă de Naşterea Domnului
Sultanul care a interzis Crăciunul. Luminăția din Brunei, mare devorator de femei, nici nu vrea să audă de Naşterea Domnului

Sultanul care a interzis Crăciunul. Luminăția din Brunei, mare devorator de femei, nici nu vrea să audă de Naşterea Domnului

Convins că sărbătorile creştine reprezintă o ameninţare pentru credinţa supuşilor săi musulmani, superbogatul sultan din Brunei a interzis orice manifestare sau celebrare publică a Crăciunului. Astfel, orice musulman sau nemusulman care va fi prins îmbodobind brazi, cântând colinde sau participând la evenimente prilejuite de îndrăgita sărbătoare creştină va fi aruncat după gratii unde ar putea rămâne chiar şi cinci ani.

Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Al-Mu'izzaddin Waddaulah ibni Almarhum Sultan Omar Ali Saifuddien Sa'adul Khairi Waddien (cunoscut drept Hassanal Bolkiah), cel de-al 29-lea Sultan al Bruneiului şi prim ministru al Brunei Darussalam, crede că numai în felul acesta supuşii săi musulmani, pentru care a introdus de anul trecut Şaria, vor fi feriţi de pervertire. Totuşi, Luminăţia sa – unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume – e concesiv cu creştinii (cam 10% din totalul celor 429.000 de cetăţeni ai regatului) şi le permite să-şi ţină sărbătoarea în intimitate.

De altfel, manifestările religoase publice, altele decât cele musulmane, sunt interzise şi sunt aspru sancţionate potrivit prevederilor unui nou cod penal în vigoare din 2014. Chiar şi imamii i-au sfătuit pe musulmani să nu rişte alăturându-se celor care celebrează Crăciunul pentru că asemenea rătăciri îi pot îndepărta de “dreapta credinţă”.

Dar, în vreme ce supuşilor săi le cere să fie cumpătaţi, modeşti, să nu procreeze în afara căsătoriei, să nu fumeze sau să consume alcool, sultanul şi ai lui trăiesc într-un lux fabulos, care le permite adesea să colecţioneze cele mai frumoase femei de pe faţa pământului.

Despre sultanul Hassanal Bolkiah, 69 de ani, şi fratele său mai mic, prinţul Jefri, 61 de ani, s-a tot scris prin presa occidentală. De fiecare dată, tema a fost aceeaşi: luxul fabulos şi numărul uriaş de femei care a poposit în paturile celor doi musulmani extravaganţi.

Averea sultanului Hassanal Bolkiah, care conduce Bruneiul din 1967, este estimată la aproximativ 20 de miliarde de dolari. Sultanul trăieşte într-un palat cu 1788 de camere si 257 de bai, 18 lifturi,  o sală de bal ce poate acomoda până la 5.000 de oameni şi o moschee şi se întinde pe 200.000 de metri pătraţi, ceea ce-l face mai mare decât Vaticanul.  Potrivit Guiness World Records, Istana Nurul Iman, palatul sultanului, este considerat al cel mai mare palat din lume. Pentru a construi un asemenea palat, sultanul a cheltuit 350 de milioane de dolari. Construcţia are un garaj unde încap 110 maşini, un grajd prevăzut cu aparate de aer condiţionat pentru cei 200 de ponei şi cinci piscine. Sultanul este faimos pentru impresionanta sa colecţia de automobile. Se crede că are cel puţin 7.000 de maşini şi că a cheltuit în jur de 800 de milioane de dolari doar pe automobile de lux. Potrivit Guiness World Records, Bolkiah are în colecţia sa 600 de Rolls-Royce-uri, peste 300 de automobile Ferrari şi 134 de maşini Koenigseggs. 

CITEŞTE şi SFÂNTA IPOCRIZIE. SHARIA, LEGEA ISLAMICĂ, e doar pentru muritorii de rând. Sultanul miliardar din Brunei și Prințul Jefri trăiesc într-un desfrâu ȘOCANT