Evenimentul Zilei > Politica > „Sufrageria lui Oprea” își dezvăluie misterele
„Sufrageria lui Oprea” își dezvăluie misterele

„Sufrageria lui Oprea” își dezvăluie misterele

Președintele Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial, deputatul Oana Florea (PSD), își prezintă, azi, „concluziile” privind activitatea comisiei.

Contactată de EVZ, Florea a spus că va propune o lege specială care să ofere puteri sporite comisiilor parlamentare de anchetă. De asemenea, comisia specială va adopta, mâine, Raportul final după ancheta legată de Sufrageria lui Oprea.

Comisia parlamentară de anchetă a fost înființată după ce jurnalistul EVZ Dan Andronic a dezvăluit că, în calitate de consultant politic, a mers acasă la Gabriel Oprea în noaptea turului doi al alegerilor prezidențiale din 2009. Acolo, a relatat Andronic, i-a găsit, printre alții, pe George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, pe Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, şi pe Laura Codruţa Kovesi, procuror general al României la acea vreme. Potrivit dezvăluirilor din EVZ, toți aveau interesul ca Traian Băsescu să câștige un nou mandat împotriva lui Mircea Geoană, candidatul PSD.

Traian Băsescu nu a fost invitat la audierile din comisia parlamentară de anchetă, iar Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și Gabriel Oprea au refuzat să se prezinte la audieri. În mărturia depusă în Parlament, fostul director SRI George Maior a admis că a fost în seara scrutinului la Gabriel Oprea acasă, la un „eveniment privat”, el menţionând că are o relaţie de prietenie cu Oprea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: