“Suflet în culori”: Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism

“Suflet în culori”: Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism

Joi, 3 aprilie 2014, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din Bucureşti, Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Autism, în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune, Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tarom, Floria.ro şi Wagner Arte Frumoase şi Poveşti, organizează evenimentul “Suflet în culori” - Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Concertul caritabil va fi susţinut de patru tineri artişti: soprana Rodica Vică, tenorul Ştefan Pop, violonistul Vlad Maistorovici şi pianista Diana IONESCU. Evenimentul va fi prezentat de actriţa Manuela Hărăbor şi Marius Constantinescu.  Biletele se găsesc pe eventim.ro şi în reţeaua eventim.  

În beneficiul copiilor

Deoarece pe 2 aprilie este Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului,  Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi Asociaţia Help Autism au demarat un proiect comun de informare şi conştientizare şi, în acelaşi timp, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului (TSA). Autismul este o tulburare de spectru, de aceea persoanele cu autism sunt foarte diferite, unele pot vorbi, altele nu; unele pot învăţa vizual, altele auditiv; unele pot fi sociabile, altele mai puţin. Autismul nu se poate vindeca, dar cu intervenţie timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă. În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. Prin organizarea acestui concert caritabil se urmăreşte strângerea de fonduri din vânzarea unui număr aproximativ de 800 de bilete. Suma colectată va uşura activitatea Asociaţiei Help Autism şi va oferi acces la terapie gratuită unui număr cât mai mare de copii diagnosticaţi cu autism.

Ne puteți urmări și pe Google News