Evenimentul Zilei > International > Suedia: stare de alertă privind un posibil atentat
Suedia: stare de alertă privind un posibil atentat

Suedia: stare de alertă privind un posibil atentat

Autorităţile din Suedia se află în stare de alertă după ce, marţi încercau să confirme informaţiile privind o posibilă ameninţare la adresa ţării. Conform informaţiilor apărute pe un site local, luptători irakieni ai grupării jihadiste Stat Islamic s-ar fi infiltrat în Suedia pentru a comite un atentat.

"Pot confirma că lucrăm intens, în coordonare cu partenerii noștri locali și internaționali, pentru a ne asigura de veridicitatea informațiilor pe care le-am primit", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a serviciilor de securitate suedeze (Sapo), Sirpa Franzen, citează Agerpres.

Nu s-a precizat încă natura acestei alerte şi nici dacă ameninţarea este reală sau nu. Franzen s-a ferit să facă declaraţii mai amănunţite, având în vedere că astfel de informaţii sunt trimise destul de des către autorităţi. De cele mai multe ori se dovedesc a fi eronate.

Serviciile de informații irakiene au informat Sapo că șapte sau opt combatanți ai SI s-au infiltrat în Suedia cu scopul de a comite un atentat împotriva unui obiectiv civil la Stockholm, scrie Agerpres.

Nivelul de alertă din Suedia se află la nivelul trei pe o scară de la 1 la 5, iar suedezii sunt sfătuiţi să îşi desfăşoare toate activităţile în mod normal până la o nouă informare.