Democrații Suedezi au fost cotați cu o intenție de vot de 20% realizat de Ipsos pentru ziarul Dagens Nyheter, cu doar patru procente sub Social-Democrați, partidul de guvernământ, și cu două procente peste Moderați, principala formațiune de opoziție.

Dagens Nyheter scrie că social-democrații premierului Stefan Löfvens nu au fost niciodată atât de jos în luna mai dinaintea unui scrutin, de când Ipsos realizează sondajele electorale, în 1979.

Social-Democrații, care domină scena politică de un secol (dar care au fost în opoziție în 2006-2014) au făcut eforturi pentru a contracara retorica anti-imigrație a Democraților, încercând să păstreze un echilibru între temerile populației și valorile tradiționale ale partidului.

Democrații Suedezi, conduși de Jimmy Akesson, par să fie pe punctul de a realiza cel mai bun rezultat electoral al lor la scrutinul din 9 septembrie. După ce au intrat în Parlament în 2010, au obținut 13% în precedentele alegeri din 2014.

Intențiile de vot pentru partidul lui Löfvens au scăzut de la 29% în februarie. Social-Democrații au obținut 31% în alegerile din 2014, când au format o coaliție minoritară cu Verzii, având și sprijinul parlamentar al Partidului Stângii.

Te-ar putea interesa și: