Substanţa care împietreşte emoţiile

Substanţa care împietreşte emoţiile

Botoxul este supranumit "secretul tinereţii fără bătrâneţe". În spatele întineririi se află însă efecte secundare nu prea plăcute.

Botox este denumirea comercială a toxinei botulinice, o neurotoxină produsă de o bacterie. Efectul botoxului durează şi până la şase luni după prima injectare (primul tratament), urmând ca după alte tratamente efectul să crească.

Când vine însă vorba despre efectele secundare ale tratamentului estetic cu botox, unul dintre ele, recent descoperit de specialiştii americani de la Universităţile din California şi Duke, este acela că substanţa "şterge" nu numai urmele trecerii anilor, ci şi "expresiile emoţionale" de pe feţele celor care recurg la acest tratament.

Efect paralizant

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicii celor două universităţi au cerut mai multor femei injectate cu botox şi cu alte substanţe folosite tot în scop estetic, să identifice expresii ale diferitelor emoţii de pe chipurile unor persoane fotografiate.

Femeile care au fost injectate cu botox au fost mai puţin exacte în a citi emoţiile oamenilor faţă de cele care au folosit alt fel de substanţe injectabile.

Concluzia studiului publicat în LATimes a fost aceea că efectul paralizant al botoxului acţionează nu numai asupra muşchilor faciali, ci se poate extinde şi asupra capacităţii individului de a "citi" stările emoţionale ale celor din jur.

Vedete "încremenite"

Din ce în ce mai multe celebrităţi apelează la botox, substanţa care le încre meneşte trăsăturile şi le lasă fără expresie.

Tabloidele americane comentează că, la vârsta de 45 de ani, actriţa Nicole Kidman este mai tânără şi… mai lipsită de expresie ca niciodată, cauza fiind injecţiile cu botox.

Cameron Diaz (40 de ani) şi-a netezit miraculos faţa, tot cu ajutorul substanţei cu pricina.

"Dacă te uiţi cu atenţie, faţa lui Cameron Diaz este vizibil schimbată: este mai umflată, extrem de strălucitoare, ridurile de expresie din jurul ochilor s-au redus la jumătate, iar cele de pe frunte au dispărut complet", notează presa.

Pe lista aproape interminabilă a VIP-urilor care au apelat la substanţa minune se numără şi Demi Moore (50 de ani). Despre care se spune că pare a sfida toate legile naturii în ceea ce priveşte procesul de îmbătrânire atât de perfect şi că este...cea mai congelată actriţă de la Hollywood. Demi foloseşte botoxul de zece ani!

Jennifer Aniston, care este considerată una dintre cele mai sexy femei în viaţă, a afirmat, într-un recent interviu, că nu a făcut nicio operaţie estetică de îndepărtare a ridurilor, dar că şi-a injectat Botox, scrie ediţia americană a revistei InStyle.

"Dacă botox- ul este noua religie, atunci asta e!", a declarat actriţa. Jennifer Aniston (43 de ani) recunoaşte: "Da, am apelat la botox şi la colagen!" Citiţi şi:

  • Migrenele cronice vor fi tratate cu botox
  • Botoxul, secretul lui Vladimir Putin?