Prin intermediul acestui nou serviciu, internauţii se vor putea delecta cu un un tur virtual fără precedent al Marii Bariere de Corali, precum şi cu vizionarea online a unor imagini cu recifele din arhipelagul Bermuda.
Denumit Catlin Seaview Survey, proiectul implică o colaborare între Google şi Universitatea Queensland.
"Pentru prima dată în istorie, avem tehnologia care să ne permită o astfel de incursiune în tainele vieţii marine. Milioane de oameni din lumea întreagă vor putea astfel să experimenteze miracolul vieţii în mediul acvatic", declară Ove Hoegh-Guldberg, cercetător în cadrul Universităţii Queensland din Brisbane.
În prezent, se pot urmări doar unele înregistrări postate pe site-ul seaview.org. Proiectul complet va fi lansat în luna septembrie a anului curent, când vor fi puse în funcţiune toate cele 20 puncte de observare situate de-a lungul celor 2.300 kilometri de recife marine.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/dr-2DFId0aI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
"Pentru prima dată în istorie, avem tehnologia care să ne permită o astfel de incursiune în tainele vieţii marine, iar milioane de oameni vor putea să experimenteze miracolul".
OVE HOEGH-GULDBERG, cercetător