În imaginile respective este prezentat echipajul navei responsabile de siguranța exercițiului de luptă care dă ordinul de a se pregăti tragerea, după care rachetele sunt lansate.

Rachetele Kalibr au fost lansate de către submarinul B-271 „Kolpino”, aflat în acel moment în submersie. Echipajul a distrus cu succes țintele situate pe coastă în zona poligonului militar Opuk  și în poligonul de testare a armamentului al Flotei Mării Negre ruse.

Submarinul B-271, lansat la apă în anul 2016, a folosit deja rachete  Kalibr în timpul unor misiuni reale de luptă. În toamna anului 2017, după ce a fost detașat în Marea Mediterană, submarinul Kolpino  a tras câteva zeci de rachete asupra unor ținte controlate de statul islamic în Siria, distrugând depozite, puncte de comunicare și centre de comandă.

Rachetele de croazieră de tip Kalibr pot fi utilizate pentru a ataca ținte aflate pe uscat, cât și pe mare. În februarie a acestui an, după ce  SUA și-a anunțat retragerea din Tratatul Forțelor Nucleare din domeniul intermediar (INF), Vladimir Putin a dat undă verde unei propuneri de a crea o versiune terestră a rachetei Kalibr.