Evenimentul Zilei > International > Submarinele nucleare rusești invadează Arctica. Putin pune mâna pe Marele Nord!
Submarinele nucleare rusești invadează Arctica. Putin pune mâna pe Marele Nord!

Submarinele nucleare rusești invadează Arctica. Putin pune mâna pe Marele Nord!

Trei submarine rusești nucleare au apărut simultan de sub gheață la o distanță de cel mult 300 de metri unul de celălalt. Anunțul a fost făcut de comandantul-șef al marinei ruse, amiralul Nikolai Yevmenov.

Submarinele nucleare rusești invadează Arctica! Mându de demonstrația de forță a marinarilor săi, amiralul Nikolai Yevmenov i-a raportat lui Putin că această manevră este o premieră absolută.

Submarinele nucleare rusești invadează Artica!

„Ca parte a expediției arctice, trei submarine cu propulsie nucleară au ieșit la suprafață de sub gheață într-un spațiu limitat cu o rază de 300 de metri pentru prima dată în istoria marinei ruse”, a spus el.


UE se zgâlțâie din temelii! Alături de Merkel se duce și Macron


Marina Federației Ruse și Societatea Geografică Rusă întreprind în aceste zile o expediție de amploare în Artica. Se fac studii științifice, dar și exerciții militare în zona arhipelagului Franz Josef, dar mai ales a Insulei Țării Alexandra și a apelor adiacente, cu participarea Societății Geografice Ruse, a raportat amiralul.

O expediție cuprinzătoare în Arctica, Umka-2021, este în desfășurare în zona arhipelagului Țării Franz Josef. Sunt vizate, în special, Insula Alexandra Land și apele adiacente.

„Pentru prima dată, un set de pregătire în luptă, cercetare științifică și diverse exerciții practice sunt în curs de desfășurare în cadrul proiectului și al planului unic privind regiunile subpolare”, a menționat amiralul rus.

Putin dă ordin. Marele Nord este o prioritate

Președintele rus a salutat succesele marinei ruse. Exercițiile integrate în Arctica au demonstrat capacitatea marinei ruse de a opera în Marele Nord. Aceste expediții ar trebui continuate, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin după ce a ascultat prin videoconferință raportul comandantului-șef al marinei ruse despre expediția Umka 2021.


E nevoie de 27 de miliarde pentru iminentul război cu China. Apelul disperat al amiralului american


„Integrarea efectuată a antrenamentului, luptei și cercetării științifice au arătat capacitatea și disponibilitatea marinei ruse de a acționa la latitudini nordice aspre”, a subliniat liderul.

„[Ordon] să se continue să organizarea de expediții în Arctica, precum și activitățile de cercetare și explorare a Extremului Nord pentru a se asigura securitatea militară a Rusiei”, a subliniat președintele rus.

La expediția Umka2021 iau parte peste 600 de militari și experți civili. Sunt testate aproximativ 200 de echipamente militare și articole speciale. În acest moment al anului, temperatura medie a aerului în regiune este de minus 25-30 grade Celsius. Stratul de gheață are o grosime de aproximativ 1,5 metri, iar vântul bate cu 32 m /s, scrie Agenția TASS.

Misterul pădurii subterane din Grecia. Crește într-o peșteră fără fund