Subiectele pentru probele orale, pe net

Subiectele pentru probele orale, pe net

Modelele de subiecte şi instrucţiunile de rezolvare a biletelor pentru probele orale, din cadrul examenului de bacalaureat din acest an, au fost publicate, joi, 24 aprilie, pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei, la www.subiecte2008.edu.ro.

Ministerul a elaborat între 50 şi 100 de modele de subiecte pentru fiecare dintre cele două probe orale - limba română şi o limbă modernă. La acestea se adaugă şi limba maternă, pentru minorităţile naţionale.   Pe lângă respectivele modele de probleme au mai fost publicate şi baremele de evaluare. Textele la prima vedere, care vor completa biletele de examen, vor fi transmise instituţiilor unde se va susţine examenul de bacalaureat cu maximum 48 de ore înainte de probă.

Numărul elevilor înscrişi în clasa a XII-a, în învăţământul preuniversitar de stat, este de 239.727. La această cifră se vor adăuga candidaţii proveniţi din învăţământul particular, precum şi cei din seriile anterioare, care doresc să promoveze examenul de bacalaureat. Prima sesiune a testării este programată în perioada 23 iunie-9 iulie, iar a doua, între 18 august şi 1 septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News